Descopera

Primele dovezi că Universul nostru este o imensă hologramă

Potrivit unui studiu recent, Universul nu este altceva decât o hologramă, iar percepția noastră 3D este o simplă iluzie de care nu sunt conștienți.

Teoria Universului hologramă s-a născut la începutul anilor ’90 și a fost propusă de fizicieni celebri. Nu toată lumea a îmbrăţişat-o pentru simplul motiv că nu existau dovezi concrete.

Anii au trecut și în prezent, o echipă de fizicieni de la Universitatea din Southampton a realizat o descoperire incredibilă, care certifică această teorie. Totul pornește de la un câmp energetic din 2D, la al căror imagini se realizează această proiecție 3 D.

„Imaginați-vă că tot ceea ce simţiţi în viața de zi cu zi provine dintr-un plan plat 2D. Realitatea și tot ceea ce ne înconjoară este o hologramă obișnuită proiectată din 2D spre 3D”. susține profesorul Kostas Skenderis.

Specialiștii susțin că întreg universul trebuie privit precum un film 3D, în care imaginile nu sunt de fapt 3D ci sunt proiectate dintr-un dispozitiv 2D pentru a crea întreaga iluzie.

Așadar, realitatea noastră nu există în mod normal și perspectiva generală este doar o iluzie. Pornind de la această concluzie, fizicienii ne informează că trăim într-o hologramă și nici din ceea ce ne înconjoară nu este real. Problema este dacă și noi facem parte din aceeași hologramă sau am fost introduși aici cu anumite scopuri?

Niayesh Afshordi, profesor de fizică, răspunde la această întrebare și susține că se poate confirma faptul că provenim dintr-o hologramă, pentru că în urma simulării începuturilor universului, s-a demonstrat că acesta s-a născut în urma unei proiecții masive dintr-un câmp magnetic de două dimensiuni, care se reflectă în trei sau chiar mai multe.

Hologram - Primele dovezi că Universul nostru este o imensă hologramă

Întrebarea logică este cine a creat această hologramă și cu ce scop? Stephen Hawking susține că găurile negre sunt responsabile cu aceste proiecții. În acest sens, nu doar că trăim într-o hologramă, ci și în interiorul unei masive găuri negre.

loading...
To Top