Prezicătoarea Maria Ghiorghiu, avertisment de cutremur. „Văd mişcare seismică puternică….”

Prezicătoarea Maria Ghiorghiu, avertisment de cutremur. „Văd mişcare seismică puternică….”

Astăzi se împlinesc 41 de ani de la cutremurul din anul 1977. La aceea dată, foarte mulţi oameni au murit, iar mulţi alţii au fost răniţi grav. De asemenea, multe clădiri au fost făcute una cu pământul.

În data de 4 martie 1977, Bucureştiul cunoştea cel mai mare cutremur din istoria sa, scrie spynews.ro. La ora 21:22 de minute, un puternic seism de 7,2 grade pe scara Richter a zguduit din temelii capitala României. După acel cutremur devastator, foarte mulţi oameni şi-au pierdut viaţa. Totodată, mulţi au fost răniţi în urma acestui grav cutremur

La 41 de ani de la producerea teribilului eveniment, Maria Ghiorghiu a lansat un avertisment despre posibilitatea unui nou cutremur. Vă redăm în continuare textul publicat de celebra prezicătoare:

”Am văzut dragii mei şi miscarea seismică care ,venise precum valurile marii care se sparg la mal, şi-apoi se retrag. A fost ceva scurt şi foarte puternic.

Dragii mei, ceea ce mi s-a arătat în această noapte, poate fi şi din pricina faptului ca mâine 4 martie 2018, se împlinesc 41 de ani de la Cutremurul devastator din 1977. Dar, poate fi vorba şi de un posibil Cutremur intens care asa se producă, departe de România”, se precizează în mesajul postat de Maria Ghiorghiu.

Cutremurul din 77


Cutremurul din ’77 a avut epicentrul în Vrancea și focarul s-a produs la o adâncime de 93 de km. Cutremurul a avut magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter și a provocat pagube considerabile. În doar 56 de secunde, cât a ținut seismul, zeci de clădiri au căzut, peste 1500 de oameni și-au găsit sfârșitul și 11.300 de persoane au fost rănite.

Loading...

Bilanțul este unul sumbru și după 40 de ani trebuie să ne aducem aminte că un cutremur la fel de mare ca cel din ’77 poate să dărâme o parte din România în doar câteva secunde.

Cutremurul a indus fenomene geomorfologice în sudul, estul şi nordul Munteniei, precum şi în sudul Moldovei. Acestea au constat în alunecări de teren, lichefieri, tasări, ţâşniri de apă; în Munții Vrancei, cursul râului Zăbala a fost parţial blocat, formându-se un mic lac de baraj natural.

rp_cutremur.jpg

În acest fel, cutremurul din ’77 este unul de referință pentru zona Vrancea. Interesant este faptul că această zonă seismică produce astfel de cutremure la anumită perioadă de timp care se încadrează în mai mult sau mai puțin de 40 de ani.

loading...

Related posts