Prezentul este singura realitate. Trecutul și viitorul sunt iluzii

Prezentul este singura realitate. Trecutul și viitorul sunt iluzii

Timpul nu este real, este o construcție umană, este o iluzie compusă din amintiri umane. Tot ceea ce nu s-a produs încă se produce în acest moment. Legile fizicii sunt simetrice, ceea ce face ca timpul să curgă în direcții diferite, spre trecut sau spre viitor.

Toate aceste afirmații aparțin unor cercetători americani care de mai bine de zece ani, studiază conceptul de timp. Conform teoriei relativității, Einstein susținea că spațiul și timpul fac parte dintr-o structură cu patru dimensiuni. Trecutul și viitorul se produc în același timp.

MaxTegmark, unul dintre cercetători, afirma, avem impresia că trecutul s-a consumat și viitorul urmează să se producă. Toată această impresie este cauzată de amintirile din memoria noastră.

Trecutul vine din memoria noastră, dar memoria este o structură care funcționează în prezent. De-a lungul vieții, omul trece printr-o succesiune de etape numite prezent.

Imaginați-vă un film proiectat la cinema. Toate fotogramele există simultan și sunt proiectate cu un ritm de 24 pe secundă. Creierul vede o imagine după alta și de aici formarea conceptului de timp. În realitate, imaginile există simultan, iar timpul este creat de creierul nostru.

În fiecare univers există un eu. Eul copil, tânăr, adult sau bătrân care rămâne în acel stadiu perpetuu.

Loading...

Conceptul de spațiu-timp


Spațiul-timp a fost comparat cu o masă gelatinoasă, elastică care se deformează în prezența energiei. În relativitatea generală nu este nevoie să călătorești pentru a ajunge în viitor.

Doi gemeni, unul este așezat lângă o gaură neagră, iar altul la o distanță mai mare, nu vor avea aceeași vârstă. Această diferență de vârstă se produce din cauza faptului că timpul este deformat de masa găurii negre.

timp

Un ceas amplasat într-un satelit va prezenta o oră diferită față de un ceas amplasat pe suprafața pământului. Explicația constă în faptul că la altitudini mari, spațiul-timp este mai puțin deformat.

În anul 1922, Einstein sosea la Paris și lansa fraza, timpul nu există, este o iluzie. Puțini au înțeles ceea ce susținea Einstein. Cu toate acestea, teoriile lui au revoluționat lumea științifică.

loading...

Related posts