Prezența zeilor gravată în piatră. Piramidele din întreaga lume ridicate de un arhitect unic?

0

Din Mesopotamia și până pe continentul sud american se regăsesc construcții megalitice, care se asemănă foarte mult între ele. Aceste construcții sunt de-a dreptul fantastice și au rezistat odată cu trecerea mileniilor.

Un arhitect unic?

Cărțile de istorie ne învață că piramidele au fost ridicate de oameni. Printr-un efort incredibil, oamenii antici au reușit să ridice construcții megalitice, care ating perfecțiunea. Cu o tehnologie rudimentară, de exemplu piramidele au rezistat peste 5000 de ani. În comparație cu tehnologia modernă, casele și construcțiile din ziua de astăzi, nu doar că nu sunt atât de solide, dar nici pe departe atât de perfecte. Oare cum este posibil?

Dacă privim istoria, vom observa că, în ultimii 5.000 până la 8.000 de ani, culturile antice din întreaga lume au experimentat ceea ce eu numesc o epocă a clădirii megalitice. În această perioadă, numeroase civilizații de pe Terra, care nu au interacționat niciodată au reușit să ridice construcții similare. Este ca și cum o pandemie a piramidelor a lovit civilizațiile de pe Pământ.

Dar, dacă există atât de multe structuri similare pe glob, cine a fost primul care le-a construit? Cine a copiat cine și mai ales de ce? Un arhitect unic, comun, a apărut în diverse momente pe continentele pământului și i-a inspirat pe oameni să ridice piramide. Dar care a fost motivul real al acestor construcții, în condițiile în care niciodată nu s-au descoperit mumii în aceste piramide? De ce arheologii ne spun că au fost folosite drept morminte?

Piramidele sunt doar unul dintre numeroasele exemple de proiecte constructive masive care au avut loc pe Pământ cu mii de ani în urmă.

Misterul piramidelor

De ce au fost construite piramidele? Aceasta este întrebarea la care nimeni nu poate să răspundă cu adevărat. Dacă ignorăm răspunsul clasic și învechit al arheologilor, atunci putem doar să ne imaginăm diferite scenarii.

Istoria omenirii este unul dintre cele mai mari mistere. La fel se întâmplă și cu piramidele din întreaga lume. Iubitorii teoriei conspiraționiste sunt de părere că piramidele au fost ridicate după un model unic, o schiță adusă pe Terra de zeii, care în trecut s-au implicat în dezvoltarea, creșterea și educarea omului.

Loading...

Această teorie nu este încă probată, dar poate reprezenta un punct de vedere interesant, în condițiile în care specialiștii sau oamenii de știință nu pot oferi o explicație reală și concludentă.

Iată câteva ipoteze pentru care au fost construite piramidele:

1. adăpost împotriva unei catastrofe de proporţii

  1. generator de energie – energia misterioasă din piramidă

3. reprezentare simbolică a muntelui pe care s-au salvat unii oameni în timpul Potopului

4. depozit al vechii înţelepciuni și loc unde au fost păstrate secretele planetei

5. lucrare socială cu rol de menţinere a unităţii poporului 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și