Previziunile calculatorului cunatic D-wave 2x cu privire la viitorul omenirii

Recent a fost lansat cel mai puternic calculator cuantic. El poartă numele de D-wave 2x și are un procesor de 2000 qubiți, adică aproape dublu față de predecesorul său, care conținea doar 1152 qubiți.

Un calculator cuantic se folosește de mecanică cuantică pentru a rezolva probleme specifice, cum ar fi decriptarea unor chei de criptare folosite în comunicarea securizată (SSL) pe internet prin protocolul HTTPS.

Computerele cuantice se pot folosi de un algoritm special numit Shor, prin care pot reduce timpii de decriptare de la luni sau ani la numai câteva secunde sau minute. Secretul nu constă în rapiditatea cu care se fac operațiunile în sine, ci în faptul că acele computere cuantice au nevoie de mult mai puțini pași decât computerele clasice pentru a face un calcul.

Teoretic, un calculator cuantic funcționează astfel: un număr de qubiți sunt setați în starea inițială, astfel încât să reprezinte problemă ce trebuie rezolvată. Apoi, acești qubiți sunt manipulați cu o secvență finită de porți logice (circuitele care efectuează operații în orice procesor). Această secvență de porți logice cuantice reprezintă, de fapt, algoritmul.

Procesul se încheie printr-o măsurătoare care reduce starea sistemului (a șirului de qubiți) la o singură stare, adică un șir de 0 și 1 de lungime N, ceea ce reprezintă soluția problemei. Rezultatul este unul probabilistic, iar algoritmii cuantici sunt de cele mai multe ori nedeterminiști.

Loading...

D-wave 2x are o capacitate imensă de calcul și din acest motiv este capabil să realizeze anumite previziuni despre viitorul omenirii. Cele care au fost oferite opiniei publice sunt după cum urmează:

viitorul omenirii

– Până în 2018 se va găsi o planetă cu apa lichidă la 40 ani lumină depărtare de Terra;
– Până în 2023 se va confirma teoria universurilor paralele;
– Până în 2028 orice muncă umană va putea fi făcut cu roboţi.

În baza acestor noi calculatoare se poate instaura o nouă ordine mondială cu recunoaşterea facială rapidă, descoperire amprente şi scanări de iris, detectare în timp real peste tot pe glob, scanare din sateliţi eficientă la nivelul solului şi în subteran, predicţii meteo mai bune, tranzacţii rapide online.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și