Presupus OZN filmat în Munții Buzăului

Despre fenomenele misterioase din Munții Buzăului se vorbește de multă vreme. Acum, am primit confirmarea: o echipă ce realizează un film documentar despre zonă a surprins pe cameră un fenomen cel puțin ciudat. Nu știm ce este, dar pur și simplu povestea Ielelor se dovedește întemeiată.

Iată povestea acestei extraordinare filmări, așa cum a trăit-o Leonardo Tonitza, coodonatorul proiectului „Ținutul Anei”:

„Pe drumurile ascunse ori uitate din Munții Buzăului nu trebuie să-ți fie frică de ceea ce vezi, mistreți, urși, vulpi, care mereu intersectează potecile localnicilor, ci de ceea ce nu vezi. Senzația că nu străbați singur locurile umbrite de sub colții de stâncă sau concavitățile din piatră, transformate în altare printr-o simbolistică sacră, sau peșterile colmatate, trebuie dovedită prin filmări permanente; evident dacă ai norocul să fii la locul potrivit în momentul potrivit.

Poveștile localnicilor din zona Colți, Aluniș, Nucu, Bozioru, Pietroasele, Brăiești etc. se schimbă total atunci când reușesti să le capeți încrederea. Apar date interesante, chiar și localizări exacte ale manifestării unor fenomene inexplicabile: lumini care se deplasează cu mare viteză, tunete violente ce nu seamănă cu nici un sunet cunoscut, cercuri concentrice imprimate pe iarbă,zăpadă, pământ, apariții de siluete fusiforme identificate ca iele însoțite de puternice perturbări elecromagnetice, etc.

Atlasul Etnografic Român, o lucrare academică monumentală coordonată de marele etnolog Ion Ghinoiu pe parcursul a mai bine de 20 de ani de cercetare în teritoriu, localizează cea mai mare concentrație de apariții de iele ( după declarațiile localnicilor intervievați în perioada respectivă ) în Munții Buzăului iar realitatea în teren, acum, o confirmă.

Membrii echipei independente de cercetare multidisciplinară ce activează cu discreție în zona sanctuarelor din Munții Buzăului, poziționează temporar camere de filmat în locurile aflate sub bănuiala apariției unor fenomene inexplicabile. Orice manifestare anormală înregistrată este apoi studiată pentru a elimina erorile tehnice ce pot apărea inevitabil în astfel de situații.

În noaptea de 23 iunie ora 21.30, echipa de filmare a fixat pe direcția N-S , axă pe care s-au săpat și orientat mai toate sanctuarele din Munții Buzăului, două camere de filmat 4K, una spre Nord ( NNV ), cealaltă spre Sud (SSE ) în apropierea unor antice chilii de piatră. Fiind o zonă frecventată de urși și mistreți, membrii echipei au stat puțin timp lângă camerele de filmare, preferând să le supravegheze de la distanță și dintr-un loc sigur. Filmarea s-a desfășurat pe parcursul a 3 ore.

Loading...

lumina-muntii-buzaului-465x390Imaginile înregistrate de camera orientată spre SSE și care nu au fost văzute în momentul desfășurării lor de echipă ci doar la vizionarea materialului, surprind o lumină sferică ce staționează la punct fix timp îndelungat ( ușor de confundat, într-o primă etapă, cu o stea ) și care coboară brusc într-un nor pe care apoi îl luminează din interior în mai multe puncte.

Cu aproximație, fenomenul s-a petrecut deasupra unui cunoscut altar plin de simboluri sacre, un sincronism greu explicabil dar des observat în anumite situri arheologice preistorice din întreaga lume.

Evz.ro

loading...

Comentariile sunt închise.