PREOTII SI CALUGARII AU INLEMNIT DUPA DEZGROPAREA PARINTELUI CALCIU! TRUPUL ACESTUIA ERA INTACT SI TREMURA! VIDEO

Preotii si calugarii au inlemnit cand au dezgropat trupul parintelui Calciu la sapte ani de la inmormantare, care potrivit martorilor era intarc si tremura.

Fiul preotului si-a exprimat atunci dorinta ca tatal sau sa fie ingropat din nou si a avertizat calugarii ca daca nu vor face asta, va aduce in fata justitiei Biserica si va cere drepturi civile. Se pare ca preotul Calciu este un martir si si-a prezis singur mumuficarea. Acesta a condus si parohia din Washington pana cand a murit. Dorinta sa a fost sa fie ingropat in tara si familia i-a respectat-o.

Romanii il considera un sfant si faptul ca trupul sau nu a putrezit este o dovada a bunatatii sale si a faptului ca, asa cum zicea el, sfintii nu putrezesc, ci se mumifica.

Din nefericire insa, fiul sau, care este avocat, nu isi doreste ca tatal sau sa devina un sfant si Biserica sa profite de pe urma moastelui parintelui Calciu.

Cine a fost părintele Calciu

Gheorghe Calciu-Dumitreasa a fost un preot ortodox român, dizident anticomunist și luptător pentru drepturile omului. În timpul detenției din închisoarea pentru studenți de la Pitești (1949-1951) a colaborat cu Securitatea participând la așa-numita reeducare, la torturarea deținuților, în colaborare cu Eugen Țurcanu, activitate pentru care – ulterior – s-a căit și s-a pocăit.

În anul 1985, se stabilește în Statele Unite, unde primește cetățenia de onoare. Între sfârșitul anului 1985 și 1988 a locuit cu familia la Cleveland. Pentru a-și asigura existența sa și a familiei, a lucrat și în construcții, ca muncitor necalificat. În anul 1989 se mută cu familia la Washington DC, unde preia parohia românească „Sfânta Cruce”.

A continuat să muncească în construcții până când a reușit să-și cumpere o casă, la circa 20-30 kilometri de biserica parohială. De-a lungul păstoririi de către Sfinția Sa a parohiei Sfânta Cruce, numărul credincioșilor a crescut impresionant. Multe persoane de alte confesiuni s-au convertit la ortodoxie, pentru dragostea, harul și viața îmbunătățită pe care le avea părintele.

calciu - PREOTII SI CALUGARII AU INLEMNIT DUPA DEZGROPAREA PARINTELUI CALCIU! TRUPUL ACESTUIA ERA INTACT SI TREMURA! VIDEO

În SUA și-a continuat lupta în numele lui Dumnezeu și eforturile pentru apărarea intereselor românilor, fiind autorul ideii Romfest și unul dintre fondatorii evenimentului bienal – cea mai mare sărbătoare a românilor de pretutindeni -, al cărui Comitet Internațional îl conducea.

Sursa: wowbiz.ro

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns