Take a fresh look at your lifestyle.

Premieră mondială! Oamenii de ştiinţă au schimbat cursul timpului

Premieră în lumea fizicii: cercetătorii ruşi, americani şi elveţieni au reuşit să schimbe cursul timpului.

Ei au trimis înapoi în timp, cu doar o fracţiune de secundă, 3 biţi cuantici. Pentru acest lucru s-au folosit de un computer cuantic.

Experimentul pare să contrazică legile de bază ale fizicii şi ar putea modifica modul în care percepem funcţionarea universului.

Oamenii de ştiinţă atrag, însă, atenţia că reuşita nu înseamnă că va fi posibilă o trimitere înapoi în timp a atomilor sau electronilor. Prin urmare, ei exlud orice scenariu similar celor din filmele SF.

Experimentul reprezintă, totuşi, un pas important în înţelegerea şi dezvoltarea computerelor cuantice, scrie digi24.ro.

Ce este timpul?

Fizicienii definesc timpul ca progresul evenimentelor din trecut, în prezent și până în viitor. Practic, dacă un sistem este neschimbat, acesta este nesfârșit. 

Loading...

Timpul poate fi considerat a fi a patra dimensiune a realității, folosit pentru a descrie evenimentele din spațiul tridimensional. Nu este ceva ce putem vedea, atinge sau gusta, dar putem măsura trecerea lui.

Atunci când ne gândim la timp, percepem o săgeată, pe care, în partea stângă este trecutul, la mijloc prezentul, iar în partea dreaptă viitorul.

rp_calatoria-in-timp1.jpg

Una dintre cele mai mari provocări ale științei moderne este să demonstreze sa să descopere că această săgeată este reversibilă. Dacă se va descoperi acest fenomen, putem spune că a călători în timp va deveni o modalitate de a vizita trecutul.

loading...

Comentariile sunt închise.