Pregătiri intense pentru misiunea de pe Marte! Iată cu ce pericole se vor confrunta astronauții

NASA a început antrenamentele cu persoanele care vor să călătorească spre planeta Marte. Printre acestea se numără și o tânără de 17 ani, din Louisiana, SUA.

Alyssia Carson a absolvit cursurile Advanced Possum Academy care, oficial, o certifică astronaut stagiar. Misiunea către Marte va fi efectuată în anul 2033, iar în perioada ca va urma, Alyssia va parcurge o lungă perioadă de antrenamente.

Printre restricțiile impuse de NASA sunt și cele privind faptul că nu se poate căsători și să aibă copii.

Pe lângă aceste antrenamente, Alyssia studiază materiile solare în patru limbi diferite.
Pentru unii specialiști o călătorie spre Marte este un pariu pierdut pentru NASA. Din cei 200000 de candidați înscriși pentru acest proiect, au fost reținuți numai 24.

Cei care vor lua parte la această călătorie sunt comparați cu exploratorii din secolele al XV-lea și al XVI-lea care porneau spre necunoscut. Există o mare diferență între acești exploratori și cei care vor zbura spre Marte. Columb, Cortez au avut în călătoriile lor resurse de apă, hrană, oxigen.

În cazul de față, resursele sunt limitate. Gândiți-vă, ce s-ar fi întâmplat dacă motorul sondei spațiale Apollo 11 s-ar fi defectat în momentul în care Armstrong și Aldrin erau pe Lună. Răspunsul este simplu. Ar fi murit.

Loading...

Chiar dacă decolarea se realizează în condiții optime, astronauții nu au scăpat de pericol. Ei trebuie să traverseze un spațiu ostil, plin cu resturi spațiale. Sunt peste 9000 de astfel de obiecte care gravitează în jurul Pământului. Mai mult, ei trebuie să facă față radiațiilor cosmice.

În cosmos, un astronaut este expus în 24 de ore radiațiilor cosmice, cât un locuitor al Terrei în șase luni. Alte probleme cu care se vor confrunta astronauții sunt cele legate de atrofierea mușchilor, fragilizarea oaselor, trebuie să facă față bacteriilor care se dezvoltă de 50 de ori mai rapid ca pe Terra.

rp_colonie-pe-marte.jpgPe lângă costurile ridicate pe care le implică o astfel de călătorie, 4,5 miliarde de dolari, nava spațială trebuie să fie una performantă. Ea trebuie să se deplaseze cu o viteză de 28000 km/h. Stocurile de apă, hrană și oxigen sunt limitate. Din aceste considerente, unii specialiști consideră că acest proiect nu este viabil și se va termina cu un eșec.

Chiar dacă au șansa de a ajunge pe Marte, astronauții vor muri în 68 de zile. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology. Aceștia au elaborat un raport de 35 de pagini în care susțin că oxigenul, hrana și apa sunt limitate. După 68 de zile, astronauții vor muri asfixiați.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și