Predicții pentru anii care urmează! Iată ce se va întâmpla

Predicții pentru anii care urmează! Iată ce se va întâmpla

Multe istorii scrise au prezis în mod straniu evenimente care aveau să se producă la distanță de câțiva zeci sau sute de ani. Am putea crede că tehnologia recentă a fost creată datorită acestor texte. Vă prezentăm câteva dintre aceste cazuri.

George Orwell

Orwell este autorul romanului 1984. Cartea a fost publicată în anul 1949 și dezvoltă o temă cu care omenirea avea să se confrunte zeci de ani mai târziu. Ne referim la fenomenul Big Brother, supravegherea individului și a gândirii acestuia.

Watson este eroul principal al romanului, un tânăr care după ce este torturat, este supus unor procedee de spălare a creierului. Devine un membru marcant al unei structuri pe care înainte o detesta și critica.

Orwell descrie realizarea înfricoșătorului fenomen de supraveghere prin ecrane, camere de supraveghere, microfoane. Infernala mașinărie avea să fie pusă în practică la nivel mondial, câțiva ani mai târziu.

Sunt voci care susțin că romanul a fost un model pentru forțele oculte care aveau să creeze ceea ce numim Big Brother.

Gary Shetyngart

În anul 2010, Shetyngart publica cartea Super Sad True Love Story. În carte sunt abordate câteva probleme care aveau să devină realitate, câțiva ani mai târziu. Este vorba despre rețelele de socializare, agresiunea numerică la care sunt supuși oamenii, dispariția cărților și a ziarelor scrise pe hârtie.

David Brin

În anul 1990, Brin publica cartea Earth. El făcea câteva predicții cu privire la ceea ce se va întâmpla până în anul 2038. Printre acestea, se numără catastrofa nucleară de la Fukushima. În anul 2011, acest dezastru avea să se întâmple.

Jules Verne

A fost numit Tatăl domeniului științifico-fantastic. El a descris în cărțile sale primele călătorii în spațiu, submarinele, elicopterele. Primul elicopter a fost construit în anul 1939, de către Igor Sikorsky, care a recunoscut că s-a inspirat din textele marelui scriitor.

H.G.Wells

În secolul al XIX-lea, el a abordat în cărțile sale teme privind comunicațiile fără fir, televiziunea, genetica. În privința geneticii, el atrăgea atenția asupra anumitor pericole care pot apărea.

rp_viitor.jpg

În anul 1898, el publica o carte în care vorbea despre o invazie a extratereștrilor, care vor cuceri Pământul cu arme pe bază de laser. În anul 1913, scria despre bomba atomică, una dintre marile pericole la care va fi supusă omenirea.

Morgan Robertson

Este unul dintre scriitorii vizionari care a descris în una din cărțile sale, publicată în anul 1898, un scenariu identic cu cel al tragediei Titanicului.

În anul 1914, publică o nuvelă în care scrie despre atacul japonezilor asupra unei baze militare americane. Atacul avea să se producă în anul 1941

loading...
CATEGORIES
Share This