Predictii despre viitor: Iata ce ne asteapta in cateva zeci de ani

Viitorul a fost întotdeauna considerat unul dintre cele mai inaccesibile mistere ale vieții umane. Curiozitatea, dar și nevoia de a cunoaște faptele viitoare i-au împins pe cei mai mulți dintre oameni să-și deschidă mintea și să dezvolte o știință numită futurologie.

Pornind de la aspecte pur științifice, la care se adaugă și rapoartele previzionale, sau tendințele care urmează a fi înregistrate, viitorul devine accesibil și la îndemâna cât mai multor specialiști. Astfel, prezentăm cele mai importante predicții, efectuate de oameni de știință, cu privire la viitorul societății noastre.

Deteriorarea relațiilor interumane

Alvin Toffler, unul dintre cei mai apreciați consultați din SUA, a scris, în anii ’70, o carte în care prezenta potențialul pericol pe care îl va aduce dezvoltarea tehnologiei. Societatea va fi pusă în pericol, iar cuvântul de ordine care va caracteriza orice acțiune sau sentiment uman va fi efemerul. Cu cât calculatoarele se vor dezvolta cu atât schimbarea va fi și mai accentuată, iar oamenii din ce în ce mai derutați. Comportamentul social se va schimba și astfel relațiile interumane vor deveni de scurtă durată, fiecare urmărindu-și doar scopul și nimic mai mult.

Toffler a mai prezis și că relațiile umane, dar și ideile se vor epuiza mult mai repede față de în trecut. Acest fapt va avea un efect devastator asupra dorințelor oamenilor. Aceștia vor deveni precum niște roboți, care vor achiziționa produse doar pentru satisfacerea dorințelor de moment, care se vor epuiza foarte repede. Societatea tinde spre una de pur consum, iar sentimentele vor fi excluse din viața de zi cu zi.

Mașinile eclipsează inteligența umană

Loading...

Inventatorul american Ray Kurzweil, a prezis încă din 2005 că mașinile vor eclipsa inteligența umană. Acest fapt încă nu s-a petrecut în totalitate, dar odată cu evoluția calculatoarelor tinde să devină posibil. Se preconizează că doar în câțiva ani se vor fabrica calculatoare capabile să ne citească gândurile și atunci lucrurile se vor complica. Nu se poate preciza dacă acele calculatoare vor acționa independent de mintea umană sau nu. Conform predicțiilor lui Ray Kurzweil o maşină sau un calculator cu o minte sclipitoare va dori să distrugă omenirea și astfel să pună stăpânire pe întreaga planetă.

viitorViață vesnică

Omul de știință britanic Aubrey de Grey crede că în viitorul nu foarte îndepărtat corpul uman se va putea modifica din structura moleculară și astfel rănile sau bolile se pot remedia rapid. În acest fel, durata vieții va fi prelungită considerabil și odată cu evoluția tehnologiei, nemurirea poate fi atinsă în anumite condiții. Până atunci, în secolul actual speranța de viață a unei persoane va fi prelungită la cel puțin 1000 de ani. Această previziune ridică o nouă problema referitoare la numărul maximul de oameni pe care îi poate suporta planeta noastră.

loading...

Comentariile sunt închise.