Povesti bizare ale OZN-urilor subacvatice

În februarie 1963,pe ţărmul Nordic al Norvegiei, nu departe de graniţa sovietică,trupele N.A.T.O. desfăşurau un exerciţiu,cu participarea marinei engleze. Radiolocatoarele au observat apariţia bruscă ,la o înălţime de 10 km, a unui obiect ce părea de formă sferică şi avea diametrul de circa 30-35 m.Vremea era bună deci nu se punea problema unor inversiuni termice sau altor influenţe perturbatoare. Obiectul a putut fi zărit îs prin binocluri.

S-au lansat avertizări pentru ca aeronava să părăsească locul respectiv.La început avertismentele au fost formulate în engleză,rusa şi apoi norvegiana.

Întrucât obiectul nu reacţionă, de pe un aeroport militar, aflat în apropiere, pe ţărm, au decolat două avioane de vânătoare. Când acestea s-au apropiat la circa 20 km, obiectul misterios a început să coboare în mare viteză şi în zig-zag. După numai câteva secunde,  acesta ajunsese sub unghiul de acţiune al radarelor, ceea ce înseamnă că se găsea la o distanţă mai mică de 300 m faţă de suprafaţa mării. După câteva secunde, sonarele, aflate permanent în funcţiune,au semnalat apariţia unui obiect subacvatic, exact în locul în care radarele pierduseră O.Z.N-ul. Obiectul a continuat să se scufunde în zigzag, ca şi cum i-ar fi fost la fel de simplu să se deplaseze în aer sau în apă.

ozn-scufundat

Fenomene asemănătoare au fost semnalate la 8 februarie 1981, când în portul spaniol Isla Cristina, două persoane au văzut, în apa mării, nişte lumini stranii care se apropiau ;când au ajuns la circa 300m de mal,s-au ridicat la suprafaţă. Martorii au rămas înmărmuriţi când au observat că obiectul, în formă de disc, a continuat să se înalţe, cu apă şiroind de pe laturi.

În Marea Japoniei a fost semnalat un fenomen similar de echipajul unei nave sovietice de explorări marine(18 august 1980);în Marea Mediterană, de marinarii prezenţi pe cele două pescadoare franceze(1 august 1962).
Există nenumărate alte asemenea istorii, dar deosebit de impresionante rămân relatările despre nişte uriaşe roţi luminoase cu opt sau mai multe spiţe observate în timp ce se roteau în străfundurile mării.

Loading...loading...
S-ar putea să-ți mai placă și