Take a fresh look at your lifestyle.

Povestea unei fetițe de 10 ani aflată în moarte clinică: ”Coconul alb de lumină te protejează!”

Cercetătoarea Evelyne Sarah Mercier și-a dedicat ultimii 20 de ani studierii fenomenului de moarte clinică la copii. Unul dintre aceste cazuri este cel al unei fetițe pe nume Emmanuelle. La vârsta de 10 ani, a suferit un accident de mașină cu urmări foarte grave.

Fetița a fost internată la reanimare, fiind în comă de gradul III. La scurt timp, a fost supusă unei intervenții neurochirurgicale.

După ce și-a revenit din această stare, Emmanuelle a fost sfătuită de mama sa, care era psiholog, să scrie într-un caiet toate amintirile din perioada cât a fost în comă.

Însemnările sale aveau un motto, tuturor celor care au cunoscut lumina. Vă prezentăm câteva pasaje din însemnările sale.

În lumea de dincolo

Era un întuneric beznă. Am simțit că mă divizez. M-am înălțat și m-am dus la capul patului unde corpul meu era întins. Apoi, am trecut prin holurile spitalului, m-am oprit în fața chioșcului cu jucării, am ieșit chiar și afară.

Este un noroc să fii în comă pentru că ai posibilitatea să știi ce gândesc oamenii și te simți protejată în coconul alb de lumină. Când am început să povestesc experiența prin care am trecut, ceilalți copii îmi spuneau că sunt nebună. Dacă credeți același lucru despre mine, nu citiți aceste rânduri.

Loading...

M-am întors pentru că am văzut cât de mult suferă mama mea. Acum, nu mă mai tem de moarte pentru că acolo m-am întâlnit cu bunica mea.

Lumina nu se află la capătul tunelului, ci în apropierea sa. Este un fel de lumină care nu se știe de unde vine, foarte puternică, ca un soare. Am văzut-o înaintea ieșirii mele din corp. M-a urmat tot timpul.

Atâta timp cât m-am plimbat prin spital, medicii nu mă puteau vedea. Am înțeles că în această aventură nu era decât conștiința mea. Eram un abur. Revenirea în corp a fost brutală, dintr-o dată.

Când am fost urcată în avion ca să ajung la clinica din Paris, m-am teletransportat până în cabina piloților. Am trăit starea de comă în cea mai senină stare, liniștită, fericită. Aveam impresia că pot face orice. În același timp, eram normală și anormală.

În timpul în care a fost în comă, ea a asistat la scene pe care mai târziu, le-a descoperit citind Cartea egipteană a morților. Ea se referea la cântărirea sufletelor, monștrii care devorau inima condamnaților.

Copii vs moartea clinică

Cercetătoarea Mercier a tras mai multe concluzii în urma cazurilor studiate. În funcție de personalitatea sa, copilul are mai multe atitudini.
Tace pentru că simte că relatările nu vor fi acceptate.

Vorbește spontan pentru că simte că este ascultat.

viața continuă după moarte

Katie este o fetiță de nouă ani care care a povestit după ce și-a revenit din comă despre discuțiile pe care le-a avut cu Tatăl Ceresc. Întrebată dacă vrea să-și revadă părinții și la răspunsul său afirmativ, s-a trezit pe patul de spital.

Potrivit specialiștilor, experiențele de moarte clinică ale copiilor sunt mult mai simple, concrete și mai puțin mistice. La copii lipsește transcenderea, trecerea în revistă a propriei vieți.

loading...

Comentariile sunt închise.