Povestea soldatului care s-a teleportat de pe un continent pe altul

Gil Perez, un soldat spaniol din secolul al XVI-lea s-a teleportat de pe un continent pe altul, fără ca nimeni să înâeleagă cum a facut-o. Povestea sa este un mister incredibil, care nu a fost descifrat nici în prezent.

Gil Perez a fost un soldat spaniol, care și-a dus viața în secolul al XVI-lea. El a fost trimis în Filipine, alături de garnizoana din care făcea parte, pentru a asigura paza castelului guvernatorului din Manila. Povestea soldatului spaniol începe în seara zilei de 23 octombrie 1593.

Era o seară normală, în care Perez păzea zidul lateral al castelului. Pentru că soldatul era foarte obosit s-a hotărât să se sprijine de zidul clădirii. Ceva neașteptat s-a petrecut, pentru că numai după câteva secunde Perez a tresărit din somnul său și când a deschis ochii s-a trezit într-un loc necunoscut.

Se pare că teleportarea spontană se petrecuse, iar soldatul spaniol nu știa unde se află. Credea că visează, dar coșmarul său s-a accentuat atunci când a văzut o serie de soldați necunoscuți.Se trezise fără nicio explicație în Plaza Mayor din orașul mexican Ciudad de Mexico, la peste 9000 de mile marine distanță.
Soldații mexicani l-au descoperit. I s-au pus mai multe întrebări, dar Perez nu era capabil să ofere un răspuns logic. Cum ajunsese acolo? Nici el nu știa și din acest motiv au crezut că este dezertor și locul său este în pușcărie.

Timp de 2 luni nu a mai văzut lumina soarelui și soldatul spaniol credea că o să sfârșească în închisoarea din Mexic. Apoi, o navă spaniolă a adus mai mulți soldați din Manila, care auzind povestea stranie l-au recunoscut pe Perez. El fusese văzut pentru ultima dată în Manila în ziua de 23 octombrie pentru ca mai apoi să dispară fără urmă.

În cele din urmă soldatul care se teleportase în Mexic, fără voia sa, a fost eliberat și trimis la garnizoana sa din Manila. Nimeni nu a putut să-și explice cum Gil Perez a putut să parcurgă circa 9000 de mile marine în câteva secunde, dar pentru că prioritățile vremii erau altele nimeni nu și-a bătut capul cu acest caz.

Loading...

Nici în ziua de astăzi nu se poate explica fenomenul pe deplin, dar putem spune că soldatul s-a teleportat involuntar. Acest eveniment straniu a fost consemnat în analele vremii ca fiind unul inexplicabil și greu de înțeles.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și