Povestea neoficială a fugii lui Hitler în Ecuador înainte ca Berlinul să capituleze

Povestea neoficială a fugii lui Hitler în Ecuador înainte ca Berlinul să capituleze

Oficial, Hitler s-a sinucis în buncărul său, înainte de sfârșitul războiului. Neoficial, Hitler s-ar fi salvat și a ajuns în America de Sud, mai precis în Ecuador.

Magda Zeitfeld a fost membră a serviciilor secrete naziste și în momentul în care a fost capturată de americani, a ales să coopereze cu aceștia. Tatăl său a fost unul dintre cei mai mari medici germani care a lucrat într-o renumită clinică de chirurgie plastică.

Cu toate că Magda Zeiffeld a absolvit medicina, ea a preferat să lucreze pentru spionajul german.

După ce s-a predat americanilor, ea a relatat un incident care s-a petrecut în anul 1943. Trei oficiali naziști au fost aduși la clinica tatălui săi, în cel mai mare secret. Tatăl său a primit ordinul de a le schimba înfățișarea, astfel încât să devină de nerecunoscut.

După ce s-au vindecat complet, cei trei au fost urcați pe un submarin în portul Bremenhaven și au plecat spre o destinație necunoscută. Magda Zeitfeld susținea că una dintre persoane era Hitler, cea de a doua era Martin Bormann. Ea susținea că nu se putea înșela în privința lui Hitler, deoarece supervizase personal un program ce viza alterarea înfățișării a patru bărbați, în vederea identificării fizice perfecte cu Hitler.

Prin folosirea de implanturi și diverse proceduri chirurgicale, trăsăturile lor faciale au fost modificate, astfel încât deveniseră niște copii perfecte ale lui Hitler. Aceste sosii erau utilizate la ședințe sau manifestări, unde era necesară doar prezența fizică a lui Hitler.

Loading...

Este cunoscut faptul că Hitler nu a mai ținut discursuri din toamna anului 1943, iar personalul său de serviciu a fost schimbat.

La scurt timp după ce misterioaselor personaje li s-a schimbat înfățișarea, tatăl său a dispărut fără urmă, iar clinica închisă. Singura angajată a clinicii care s-a salvat a fost o tânără tehniciană dentară care asistase la toaletarea danturii lui Hitler.

În momentul în care a fost arestată de ruși, ea a reconstituit dantura lui Hitler, care nu corespundea cu cea descoperită în buncăr.

În anul 1961, un colonel american pe nume Wendell Stephens a efectuat o călătorie în Ecuador, unde l-a întâlnit pe un preot numit Padre Krespi. Stephens a bănuit că preotul era Hitler și a luat legătura cu Magda Zeitfeld, pe care a invitat-o în Ecuador.

hitler si papa pius

Și Magda a avut aceeași convingere și mai mult, Magda a recunoscut în locuința preotului un celebru tablou pe care îl văzuse în Cancelaria Reich-ului. Preotul trăia în orașul Cuenca, cunoscut ca fiind locul unde se retrăsese Martin Bormann, unde se stabilise în anul 1943.

Krespi a decedat la câțiva ani de la acest eveniment, fiind înmormântat cu mare pompă.

loading...

Related posts