Mistere

Povestea misteriosului cuvant „Abracadabra”

Abracadabra este unul dintre misticele cuvinte folosite adesea în magie. Cuvântul are o semnificaţie simbolică fie prin el însuşi, sau chiar prin modul prin care este folosit.

Cuvântul a început să fie folosit pe undeva prin Evul Mediu, de către vrăjitoarele pe care le cunoaştem azi din poveşti în incantaţiile lor magice sau chiar de doctori în ritualurile de vindecare. Originile cuvântului se regăsesc în limba ebraică, „Abreq Anunt Habra” care în traducere liberă semnifica „aruncă fulger până la moarte„.

Prima menţiune a cuvântului a fost întâlnită încă din secolul al doilea într-o carte de medicină care poartă numele de Liber Medicinalis, semnată de Quitus Serenus Sammonicus, fizicianul împăratului Caracalla, care suferind de malarie purta la gât o amuletă cu inscripţia cuvântului magic.

Cuvântul magic a fost folosit şi în Europa Medievală pentru a reduce febră. Atunci când un bolnav avea frisoane, îi era aplică pe corp o amuletă cu inscripţiile magice pentru a-l vindeca. Cu că nivelul febrei scădea, o literă era scoasă din cuvântul mistic până ce bolnavul se vindeca complet. De asemenea Abracadabra a fost folosit şi în timpul ciumei din Anglia din anul 1660.

Magicienii susţin că prin manevrarea corectă a cuvântului magic „Abracadabra” pot controla dragostea, chiar descoperi comori bine ascunse sau pot invoca spirite cu care să comunice. De asemenea cuvântul mai este folosit şi pentru a invoca pacea sau a produce războiul, a vindeca maladii grave sau a induce sărăcia sau prosperitatea.

abracadabra 300x240 - Povestea misteriosului cuvant "Abracadabra"

Cuvântul se mai regăseşti şi în mitologia persană, sub forma lui Abracax, şi reprezintă divinitatea, fiind caracterizată în 365 de virtuţi diferite care guvernează fiecare zi din an. În realitate este una dintre denumirile zeului Soare Mithras, din perioada în care hinduşii şi persanii au format un singur popor.
În ziua de astăzi, cuvântul „Abracadabra” a devenit mai mult o legendă a unor vremuri de mult apuse, ne mai fiind folosit în scopuri magice.

loading...
loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

To Top