Povestea lui Joseph Smith si a mormonilor

Povestea lui Joseph Smith si a mormonilor

În mulţimea oamenilor care au ajuns în Lumea Nouă, în speranţa unei vieţi mai bune, se numără şi o familie scoţiană, Smith, cu opt copii, care s-a stabilit în Palmyra, New York. Această zonă, foarte puţin populată, era o adevărată provocare pentru supravieţuire adresată oricărui om.

Nou-veniţii, din Europa, erau un grup de oameni muncitori, cu valori morale ridicate, respectând cu sfinţenie cuvântul lui Dumnezeu. În acele vremuri, tulbure din toate punctele de vedere, fel de fel de curente şi secte religioase apăreau. Templele şi bisericile răsăreau ca ciupercile după ploaie, încercând să atragă cât mai mulţi simpatizanţi, promiţându-le viaţa veşnică în lumea de apoi.

Mama Smith şi trei dintre fiii săi s-au alăturat Bisericii Presbiteriene. Fiul Joseph, în vârstă de 18 ani, avea problemele sale şi încercă cu îndârjire să-l găsească pe Dumnezeu. Joseph Smith nu a atras atenţia până în noaptea de pomină de 21 septembrie 1823,  când straniile lui viziuni l-au împins spre o celebra descoperire, care avea menirea să schimbe viaţa a milioane de oameni.

Joseph Smith a primit vizita unui înger, care susţinea că se numeşte Moroni, explicându-i că la poalele unui deal se afla o comoară inestimabilă. Cine era acest Moroni? Nimeni altul decât fiul lui Mormon, iar Mormon era urmaşul jerediţilor, care traversaseră oceanul cu mii de ani în urmă.

Îngerul i-a spus lui Joseph că va găsi o comoară, la poalele unui munte din apropierea locuinţei sale, unde va descoperi o carte tipărită pe plăci de aur, ale cărei inscripţii conţineau povestea locuitorilor anteriori ai Americii şi provenienţa lor.

Lângă cartea de aur va găsi şi un pieptar pe care sunt două pietre, numite Uram şi Thummim, cu ajutorul cărora vă desluşi cuvintele inscripţionate pe paginile aurite. De asemenea şi o busolă sacră, zace de mii de ani în cufărul bine îngropat de la poalele dealului Cumorah, aflat la sud de Palmyra, din comitatul Wayne, New York.

Loading...

Lacom ca orice vânător de comori, Joseph a întins ambele mâini când a găsit comoara, dar a simţit un curent care i-a străbătut corpul. A doua oară când a încercat să ridice comoară a simţit o alt şoc, iar a treia oară a fost lovit de un fulger puternic.

În acea clipă, îngerul Moroni şi-a făcut apariţia şi i-a spus lui Joseph să revină peste 4 ani, când o să fie pregătit şi abia atunci poate să ia comoară. În noaptea de 22 septembrie 1827, Joseph Simith, s-a dus la poalele dealului să ridice comoara care îi fusese promisă cu mult timp în urmă.

mormonilor

După ce Joseph Smith a tradus cele 24 de plăci, cunoscute sub numele de Cărţile lui Ether şi Nephi, îngerul Moroni le-a dus într-un loc sigur pentru generaţiile viitoare. Azi, Cartea lui Mormon, editata de Biserica lui Iisus hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, se bazează pe traducerile acelor misterioase placi. Unsprezece martori au confirmat că au văzut misterioasele placi, care spun povestea poporului Jared. Jarediţii au fost un popor care a trăit în epoca Turnului Babel şi au fost crescuţi de Dumnezeu.

loading...

Related posts