Povestea celor 266 de soldati britanici disparuti fara urma in timpul Primului Razboi Mondial

Povestea Companiei E din batalionul Royal Norfolk a armatei Marii Britanii din timpul Primul Război Mondial începe cu mult timp înainte de 1914.

Cei 266 de bărbaţi care alcătuiau această companie, au fost recrutați din aceeaşi localitate încă din anul 1908, când Marea Britanie se pregătea pentru războiului. Aceștia se cunoșteau foarte bine pentru că petreceau foarte mult timp împreuna, iar comunitatea din care făceau parte era una cu legături deosebit de strânse.

Probabil că acesta a fost motivul pentru care acești bărbați curajoși au fost recrutați pentru a face parte dintre batalionul Royal Norfolk.

Așa cum era obiceiul în armata engleză,gradul militar era dictat de poziţia socială. Pentru o mai bună funcționare a Companiei E, s-a ales ofițerul comandat al companiei, Sir Horace Proctor-Beauchamp, cel mai înstărit om din toți soldații. Odată războiul început, Compania E a fost aruncată în lupta de la Dardanele. În 12 august 1915, Compania E se îndrepta pentru a înfrunta inamicul turc chiar la Dardanele.

Lupta a avut loc, dar Compania E nu a participat niciodată la această luptă pentru că nu a mai ajuns acolo. Chiar cu câteva minute înainte de sângeroasă luptă, Compania E a dispărut pur și simplu. Nimeni nu știe unde și de ce, dar este cert că pe câmpul de luptă nu a fost găsit corpul niciunul soldat din această companie, iar turcii nu au luat niciun prizonier. Cei 266 de soldați parcă s-au evaporat pe câmpul de luptă și nimeni nu își putea explica ceea ce s-a întâmplat cu adevărat.

La auzirea acestei vești, autoritățile engleze au început să-i caute pe soldații dispăruți prin diverse metode. Familiile îndoliate dădeau anunțuri prin ziarele din întreaga Europă, regele George al V-lea a trimis o echipă să cerceteze zona unde s-a dat bătălia pentru identificarea soldaților dispăruți și chiar regina Alexandra a făcut cercetări prin intermediul ambasadorului american de la Constantinopol.

Loading...

Patru ani mai târziu după ce a avut loc misteriosul eveniment, o noutate ciudată venea din Turcia. Ceasul unui fost soldat din Companie E fusese găsit pe câmpul de luptă. A aparținut ofiţerului Frank Beck și autoritățile turcești l-au returnat Marii Britaniei. Și totuși, unde erau cadavrele acestor soldați?

Povestea nu și-a găsit o explicație clară până în 1965, când s-au comemorat 50 de la debarcarea în Gallipoli. Atunci un veteran război a făcut o mărturie șocantă cu privire la evenimentele misterioase din trecut. Frederick Reichardt, fost genist al armatei din Noua Zeelandă a povestit că a fost martorul unei întâmplări bizare. O o formațiune de circa 8 nori se afla chiar deasupra Companiei E.

Compania E

Această formațiune de nori se lăsa încet spre Pământ, când dintr-o dată toţi soldații respectivei companii au fost învăluiți în ceață. O fracțiune de secundă mai târziu, soldații au dispărut de pe fața pământului.

Această relatare explică întreaga poveste a Companiei E și se pare că încă o dată extratereștrii și-au băgat coada în răpirea unor oameni care pur și simplu își făceau datoria față de țara lor.

loading...

Comentariile sunt închise.