Povestea adevărată a unui om care a supraviețuit fără hrană timp de 382 de zile

Majoritatea oamenilor pot supraviețui fără hrană timp de cel mult câteva săptămâni, poate puțin mai mult. În cele din urmă, totuși, foametea ucide.

Cu toate acestea, limitele corpului uman sunt încă necunoscute și pot să difere de la om la om. Cel mai bun exemplu este Angus Barbieri, un bărbat obez, care din dorința de a slăbi, a stat nemâncat pentru 382 de zile.

Un caz incredibil

Angus Barbieri, un bărbat în vârstă de 27 de ani, fiind diagnosticat cu obezitate morbidă, s-a prezentat la Departamentul de Medicină al Universității Regale din Dundee, Scoția. Câtarea nu mai puțin de 207 kg și dorea să fie ajutat în lupta sa cu kilogramele.

În acea vreme, adică în anul 1965, nu se cunoșteau prea multe lucruri despre reacțiile organismului atunci când este privat de hrană pentru o perioadă lungă de timp. Din acest motiv, medicii i-au propus un post prelungit, de aproximativ 40 de zile.

Programul era relativ simplu, Barbieri nu trebuia să mănânce nimic timp de 40 de zile. Avea voie să bea apă, cafea sau ceai și trebuia să se prezinte cu regularitate la spital pentru a fi monitorizat. De asemenea, medicii i-au dat suplimente de potasiu și sodiu.

Loading...

Postul de 40 de zile s-a transformat în luni și în cele din urmă, bărbatul a ajuns să nu mănânce nimic timp de 382 de zile.

Un record inexplicabil sau un fenomen pe care medicina nici în ziua de astăzi nu îl poate explica. Se cunoaște faptul că orice post negru, mai lung de 40 de zile, se va încheia prin moarte.

La finalul acestei provocări, Barbieri a ajuns să slăbească enorm. Cântărea 89 kg și era un miracol pentru oamenii de știință. Cazul său a fost transformat în lucrare științifică, care a fost publicată în Jurnalul Medical Postuniversitar din 1973.

Prima masă

După cele 382 de zile fără hrană, Barbieri a devenit o mică vedetă. Reporterii roiau în jurul său și toată lumea dorea să-i audă povestea. Prim sa masă a fost un ou fiert și imediat după i-a declarat unui reporter: ”Chiar mi-a plăcut oul, și mă simt foarte plin! ”

Limitele corpului uman

Nici în ziua de astăzi nu se cunosc limitele corpului uman atunci când este privat de hrană. Totuși, medicii recomandă că cele 40 de zile să nu fie depășite atunci când vine vorba despre postul negru.

În istorie, au mai fost înregistrate cazuri, în care oamenii nu au mâncat nimic pentru perioade lungi de timp. Se cunoaște faptul că organismul se va hrăni cu depozitele de grăsime și astfel va putea să supraviețuiască.

Atunci când nu vor mai exista depozite de grăsime, organismul va începe să consume din mușchi și când nu mai mai avea din ce, va interveni moartea.

Unul dintre cazurile asemănătoare cu cele a lui Barbieri a fost Dennis Galer Goodwin. Un american condamnat la pușcărie a intrat în greva foamei, pentru că susținea că este nevinovat. A rezistat fără să mănânce 385 de zile, după care a fost hrănit forțat printr-un tub.

 Angus Barbieri

În 1964, cercetătorii au publicat un studiu care a subliniat că „foametea prelungită” ar putea fi un tratament eficient pentru obezitatea severă. Problema este că numărul de zile de înfometare diferă de la organism la organism și din acest motiv postul negru prelungit trebuie ținut sub supraveghere medicală.

Acest tip de dietă a fost populară între anii 1960 și 1970, după care medicii nu au mai promovat-o. Motivul a fost că poate interveni moartea în orice moment și această dietă a fost eliminată.

Referință

sciencealert.com



loading...
S-ar putea să-ți mai placă și