The news is by your side.

PORȚI TEMPORALE, CĂLĂTORII ÎN TIMP

0

În anul 1995, oamenii de știință americani și britanici care studiau vremea în Antarctica în cadrul unui proiect comun, au făcut o descoperire de excepție.

În data de 27 ianuarie a fost observat un vârtej de ceață cenușiu, pe care l-au luat drept un vortex caracteristic furtunilor polare.

Totuși, vârtejul și-a păstrat neschimbată forma, rămânând staționar. S-a decis cercetarea fenomenului și un balon meteorologic a fost lansat care a dispărut în ceață.

După un timp, cercetătorii au readus la sol balonul. Spre surprinderea lor au observat că ceasul balonului indica data de 1965, adică o diferență de 30 de ani.

Fenomenul a fost numit poarta temporală și imediat, au fost informate autoritățile americane, inclusiv Casa Albă. S-a spus că acest vârtej este un tunel al timpului de trecere într-o altă dimensiune.

În anul 2001, a avut loc un puternic seism care a avut epicentrul în zona unde se produsese vortexul. Cercetătorii ruși au fost interesați de fenomenul vortexurilor încă din anii 50. Din nefericire, 18 cercetători care au participat la astfel de proiecte au fost executați în anul 1952, din ordinul lui Beria, șeful poliției secrete.

Cercetările au fost reluate sub Hrusciov. În anul 1961 s-a produs o nouă tragedie. Opt cercetători care experimentau o mașină a timpului au dispărut în cadrul unui experiment. Hrușciov a interzis aceste experimente.

Poate că cel mai interesant caz de călătorie în timp a fost cea a lui Rudolph Fenz care s-a născut în anul 1847 în SUA. În anul 1876, Fenz a dispărut fără urmă. Familia a anunțat autoritățile care timp de câțiva ani l-au căutat. Totul a fost în zadar.

În anul 1950, pe o stradă din New York are loc un accident. Un șofer omoară un pieton. Șoferul a declarat că victima era dezorientată și că a apărut brusc în fața mașinii.

Polițiștii au fost șocați de faptul că bărbatul purta haine demodate, o pălărie cu boruri largi, pantofi care aveau catarame arhaice.

În buzunare au fost descoperite bancnote inscripționate cu data 1870, un document cu numele Rudolph Fenz și o chitanță pentru îmbarcarea cailor pe un vas.

Cazul a fost preluat de FBI. Agenții au descoperit într-o carte de telefon din anul 1939 numele de Rudoplph Fenz Junior. Era vorba despre fiul celui dispărut.

Au mers pe firul poveştii și au descoperit că soția lui Fenz Junior trăia. Aceasta a povestit că socrul său a dispărut în mod misterios.

poarta PORȚI TEMPORALE, CĂLĂTORII ÎN TIMP

Femeia a fost preluată de FBI și dusă să identifice cadavrul. Pozele cu Rudolph Fenz dintr-un album de familie pe care femeia le avea erau identice cu figura persoanei accidentate în New York. Fenz era la fel de tânăr ca în anul 1876, anul dispariției.

Spynews

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și