Porți către alte dimensiuni? Zone ciudate de pe glob

0

Numit și triunghiul diavolului, Triunghiul Bermudelor este o regiune imaginară care ar putea fi identificată în mare pe o hartă, unind Miami, Florida cu San JUAN, Puerto Rico și cu Bahamas. În această zonă din Atlantic s-au petrecut o serie întreagă de disparaţii misterioase de vapoare și avioane. În plus, dispozitivele de orientare par să nu funcționeze în mod normal în interiorul triunghiului.

Evenimente neobișnuite din acea zonă datează, în istoria consemnată, încă din 1493, în timpul primelor călătorii ale lui Columb. În jurnalul său, Columb nota că acul busolei o lua razna în această zonă, iar el și echipajul său erau uimiți de întinderile oceanice unde apa nu era adâncă și totuși nu exista niciun pământ în apropiere.

Teoriile privind motivul dispariției atât de multor nave și avioane implică existența unor anomalii magnetice sau temporale,prezența continentului pierdut al Atlantidei și răpirile de către extratereștrii.
Printre alte explicații propuse se numără forțe fizice necunoscute științei, o gaură în cer și un component chimic neobișnuit în apa oceanului.

Mai multe cărți au sugerat că o rasă inteligentă și avansată tehnologic, provenind din spațiu sau din ocean ar fi responsabilă de defecțiunile tehnice și de scufundarea navelor și unde este indicat nordul real și nu cel magnetic, fenomen numit variație de busolă. Navigatorii trebuie să compenseze variația, altfel vasul sau avionul pilotat se abat de la curs.

Curentul Golfului,care trece prin această zonă este rapid și turbulent și poate șterge foarte repede dovezile unui dezastru. Imprevizibila vreme din Caraibe și Atlantic se poate schimba rapid, generând uragane și vârtejuri.  Multe furtuni scurte și intense se pot declanșa și disipa extrem de rapid, scăpând detectării prin satelit.

Fundul oceanului are porțiuni ridicate, în preajma insulelor, dar și unele dintre cele mai adânci gropi abisale din lume. Garda de coastă primește peste 8000 de cereri SOS pe an. Triunghiul Bermudelor a făcut peste o mie de victime în secolul al XX lea.
O altă zonă similară cu Triunghiul Bermudelor este cea denumită Triunghiul Dragonului din Marea Filipinelor, renumită pentru dispariția de nave și oameni.

Deși unele teorii vorbesc despre extratereștrii, alții cred că regiunea prezintă aceleași anomalii ca și Triunghiul Bermudelor.
Zona, care pe hartă poate fi marcată unind Japonia, Taiwanul și insula Yap, a devenit cunoscută ca Triunghiul Dragonului, după un mit chinezesc vechi de secole.

marea diavolului - Porți către alte dimensiuni? Zone ciudate de pe glob

Potrivit acestuia, dragonii ar trăi în mare și mișcările lor pot declanșa valuri uriașe, vârtejuri, cețuri dense și furtuni subite.
În 1950, oficialitățile japoneze au declarat zona periculoasă pentru navigație. În 1952, un vas de cercetări științifice, trimis de către guvernul nipon să investigheze zona, a dispărut fără urmă, 22 de membrii ai echipajului și 9 savanți pierzându-și viața.

Unele persoane au sugerat că responsabile ar putea fi mikakunin hiko-buttai, denumire japoneză a OZN-urilor.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și