Popoarele mării! O inscripție, veche de 3200 de ani, descrie o civilizație misterioasă

Popoarele mării! O inscripție, veche de 3200 de ani, descrie o civilizație misterioasă

Un prinț troian uzurpator, care a condus o civilizație misterioasă, denumită generic ”Popoarele mării”, care a dispărut ca și când nu a existat. Aceasta este povestea inscripționată pe o piatră, veche de 3200 de ani, care a fost recent tradusă de o echipă de arheologi.

A fost nevoie de aproximativ 100 de ani, pentru ca arheologii să reușească să traducă o inscripție misterioasă de pe o piatră. Limba în care este scrisă povestea regatului Mira și al ”Popoarelelor mării” este Luwiana.

Fred Woudhuizen, un cercetător independent și  Eberhard Zangger, geolog și președintele Fundației de Studii Luwiane susțin că au reușit să pună să traducă un text, vechi de peste 3200 de ani. Textul, scris în luwiană, exprimă povestea unui regat uitat, care s-a aflat pe teritoriul de nord al Turciei. Acesta s-a numit Mira și conflictele interne au fost cele care, probabil, au dus la dispariția sa.

Un prinț pe nume Mashuittas, i-a furat tronul regelui Walmus. Atunci a fost momentul în care Troia a fost anexată regatului Mira. Atunci când fiul lui Mashuittas, Kupantakuruntas a ajuns la cârma regatului, s-a declarat protectorul Troiei.

Cei doi specialiști, care au realizat traducerea, Woudhuizen și Zangger sunt de părere că Mira făcea parte din civilizația Luwiană, deseori menționată atât de istorici, cât și de scripturile egiptene antice. Această civilizație era caracterizată ca fiind una bizară și misterioasă, care își ducea existența fi din comerțul pe mare sau chiar din piraterie. De nenumărate ori, popoarele mării luwiene erau considerate precum „vânători ai mării”, cu sensul de pirați.

Istoricii susțin că luwienii au jucat un rol crucial în ceea se numește ”’Războiul Mondial Zero’ (World War Zero), un conflict la scară largă care a culminat cu bătălia de la Troia. După acest război a coincis cu terminarea Perioade Bronzului și numeroase civilizații au dispărut și o eră întunecată s-a așternut pe Terra.

Loading...

Autenticitatea textului – Popoarele mării

Chiar dacă textul a fost tradus și expus într-o lucrare științifică, există o mare problemă, care generează controverse. Textul a fost copiat de pe o friză de arheologul Georges Perrot în 1878. Friza în cauză nu mai există, pentru a fost distrusă, și din acest motiv există voci care susțin că veridicitatea textului este una controversată.

Popoarele mării

Woudhuizen și Zangger sunt de părere că este imposibil ca cineva să creeze un text atât de lung, într-o limbă moartă de mii de ani. Din acest motiv, cei doi specialiști sunt de părere că întreaga poveste este reală și istoria trebuie rescrisă într-un fel sau altul, pentru ca ”Popoarele mării” să-și ocupe locul bine meritat.

Traducere iflscience.com

loading...

Related posts