Take a fresh look at your lifestyle.

Pompei continuă să-și dezvăluie comorile antice pe măsură ce arheologii avansează cu săpăturile

Arheologii dezvăluie cele mai noi descoperiri făcute în orașul antic Pompei. Acestea constau în fresce vechi, vase de teracotă și numeroase artefacte, care demonstrează încă o dată splendoarea unui oraș, care în nefastul an 79 d.Hr. a avut neșansa să fie astupat de lava vulcanică.

Vezuviu, situat pe coasta de vest a Italiei, este singurul vulcan activ din Europa continentală și este considerat unul dintre vulcani mai periculoși de pe suprafața planetei.

Erupția a avut loc în anul 79 d.Hr. a trimis o combinație letală de gaz sulfuric și sute de tone de cenușă vulcanică care îngropa orașele Pompei, Oplontis și Stabiae. În câteva ore, cele trei orașe romane au fost îngropate la propriu de lava, iar zeci de mii de oameni au murit. Această erupție a fost una devastatoare, care a demonstrat forța naturii.

Arheologii realizează un proiect amplu, prin care încearcă să scoată la lumina zilei filele de istorie ale orașului Pompei. Lucrarea pare una imposibilă, pentru de câțiva ani se sapă la foc automat. Scopul principal este îndepărtarea stratului gros de lavă pietrificată și mai apoi descoperirea artefactelor romane.

Noile descoperiri au fost făcute în zona Regio V , unde experții și arheologii efectuează lucrări de excavare, sperând să recupereze cât mai mult din istoria orașului.

Una dintre cele mai proeminente descoperiri a fost făcută în Casa lui Jupiter, care în cele din urmă a fost scoasă din stratul gros de lavă pietrificată. Aici s-au descoperit numeroase fresce și vase pictate. Conform specialiștilor, acestea sunt extrem de prețioase și scot la iveală numeroase aspecte istorice extrem de importante.

Loading...

Casa Jupiter a fost excavată parțial în secolele XVIII-XIX. Cu toate acestea, arheologii au descoperit acum mai multe fresce și rămășițe ornamentale care ne ajută să înțelegem viața de zi cu zi din orașul Pompei de acum câteva milenii.

Potrivit experților, operele de artă vechi de 2000 de ani, descoperite recent, sunt foarte bine conservate, în ciuda faptului că au supraviețuit uneia dintre cele mai mari catastrofe din ultimii 2000 de ani.

Se crede că casa lui Jupiter a aparținut unui om bogat și educat din Roma Antică.

„Camerele din spate, rezervate familiei, au fost restaurate cu un decor contemporan”, a declarat directorul Parcului Arheologic Pompei, Massimo Osanna.

În această casă, arheologii au găsit o gamă impresionantă de capete de leu de teracotă, un număr de monede, obiecte de sticlă, precum și gresie acoperită de mărci comerciale.

loading...

Comentariile sunt închise.