Podul lui Adam, construcția megalitică ridicată acum 1,7 milioane de ani

De-a lungul anilor s-au descoperit diverse structuri inexplicabile care de cele mai multe ori au ridicat numeroase semne de întrebare cu privire la istoria civilizațiilor care și-au dus viața pe această planetă.

Una dintre aceste construcții megalitice, care a provocat numeroase dezbateri cu privire la modalitatea în care a fost ridicată, poartă numele sugestiv de Podul lui Adam. În 2002, specialiștii NASA, au observat o structură interesantă, în imaginile captate de un satelit utilitar, care leagă Sri Lanka de India.

Conform măsurătorilor efectuate, misteriosul pod are o lungime de circa 18 kilometri și a fost realizat din bucăți imense de calcar, care sugerează că este o construcție artificială. Acesta este unul dintre motivele pentru care numeroase controverse s-au născut, oamenii de știință încercând din răsputeri să descopere cine ar fi putut să fie constructorul unui asemenea monument atât de complex. Mai mult de atât, s-a estimat că Podul lui Adam are o vechime de 1,7 milioane de ani și a putut fi folosit până în secolul al XV-lea, când un cataclism de proporții i-a grăbit prăbușirea.

Arheologii nu ne pot oferi explicații clare cu privire la originea acestui pod, dar o veche legendă indiană descrie cu lux de amănunte întreg procesul de construcție. Celebra carte Ramayana spune că podul a fost clădit chiar de Rama, întruchiparea lui Dumnezeu în mitologia indiană. Acesta a fost ajutat de maimuțele aflate în zonă, care s-au urcat pe un minte și aruncau în apă bucățile de calcar. În doar 5 zile podul a fost gata și astfel Rama ar fi putut să călătorească între cele două teritorii în voie.

De asemenea, legenda mai spune că Podului lui Rama a fost construit cu aproximativ 2 milioane de ani în urmă, atunci când oamenii actuali nu apăruseră încă. Interesant mai este faptul că în acele vremuri Terra era populată cu Homo Habilis, un om care aduce foarte bine cu maimuțele din ziua de astăzi și care nu este nimeni altul decât cel descris de epopeea hindusă.

Loading...

podul lui adam

În acest fel, încă o dată, dacă mai era nevoie, construcțiile antice ne demonstrează că planeta noastră are o istorie ascunsă, care probabil că face parte din adevărul absolut. Probabil că în viitorul apropiat, dacă specialiștii vor înțelege că știința trebuie mai întâi îmbinată cu spiritualitatea pentru descoperirea cheii care deschide ușa groasă a trecutului.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și