Take a fresh look at your lifestyle.

Podoabele egiptenilor antici contin materiale de origine extraterestra

Cultura egipteană este una dintre cele mai misterioase dintre care au existat de-a lungul timpului pe Terra. Faraonii, acei oameni cu statut de zei, adorau ca să-și expună bijuteriile ori de câte ori aveau ocazia, ba mai mult erau îngropați cu cele mai de preț podoabe.

Fascinația pentru metalele prețioase s-a manifestat încă din cele mai fragede timpuri. Chiar dacă pare utopic, în vremea egiptenilor fierul era unul dintre metalele prețioase pentru că nu se găsea atât de des precum în ziua de astăzi.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Manchester, interesată de modelul prin care erau confecționate aceste podoabe antice, a demarat un studiu prin care s-au descoperit anumite elemente importante. De exemplu, o perlă de fier care datează de mai bine de 5000 de ani și care provine din Egiptul antic este dovada vie că podoabele sunt de-a dreptul fascinante. După o serie de analize chimice, dar și supunea să la raze x, s-a demonstrat că perla este de origine extraterestră.

Fierul conține o cantitate foarte mare de nichel și cercetătorii susțin că această trăsătură se regăseşte doar la fierul adus de meteoriți din spațiu. Mai mult de atât, s-a descoperit și o structură de cristal, care doar prin topirea lentă se poate produce. Astfel, s-a determinat că perla provine din fierul pe care un meteorit l-a cărat din vastul Univers. Aceasta este o cauză pentru care un astfel de artefact este foarte valoros chiar dacă este făurit din fier.

EGIPT

Pentru vechii egipteni fierul nu era un material oarecare ci unul foarte prețios, mai ales pentru că mai și cădea din cer. Probabil că faraonii aveau senzația că orice provine din cer este un cadou de la zei și trebuie păstrat ca atare. Obiectele confecționate din materialele meteoriților erau considerate sacre și cu puteri magice, aceste puteri fiind transferate celui care le deține în viață sau în lumea celor drepți.

Loading...
loading...

Comentariile sunt închise.