„Ploaia de sânge” din Siberia are o explicație logică. Nu a venit Apocalipsa

„Ploaia de sânge” din Siberia are o explicație logică. Nu a venit Apocalipsa

Siberia este cea mai mare și cea mai ciudată zonă din Rusia. De-a lungul timpului, acolo s-au petrecut numeroase evenimente stranii, dar niciodată o ”ploaie de sânge”.

Marți 3 iulie, o ploaie de culoare roșie s-a abătut peste orașul industrial Norilsk. Această ploaie a transformat totul în culoarea roșie și localnicii, în prima instanță, au crezut că a venit sfârșitul lumii. Dar nu a fost așa.

De cealaltă parte, alți localnici au asociat ploaia cu echipamentul roșu al echipei de fotbal a Rusiei și sunt convinși că aceasta ca face o figură frumoasă la Campionatul Mondial de Fotbal.

Presupuneri și superstiții, pentru că ploaia de sânge, așa cum a mai fost denumită, are o explicație destul de plauzibilă.

Potrivit agențiilor de știri rusești , oficialii fabricii Nornickel se aflau în mijlocul unei misiuni de eliminării unor cantități uriașe de reziduuri de oxid de fier. Această evacuare trebuia controlată pentru ca rezidul să nu ajungă în atmosferă, iar responsabilul a uitat să pună capacul halei unde se deversa oxidul de fier. În cele din urmă, acesta a ajuns în atmosferă și a contribuit la colorarea ploii în culoarea roșie.

Ploaie de sânge în Roma antică

Din acest motiv ploaia s-a colorat în roșu și a oferit un spectacol de neuitat. Aceasta nu a fost singura ploaie de culoare roșie din istoria omenirii. Una asemănătoare a avut loc în anul 191  î.H și a provocat isterie în Senatul de la Roma.

Loading...

Senatorii romani au luat o decizie logică pentru acele vremuri și au hotărât să sacrifice mai mulți oameni pentru a le potoli foame zeilor. În acele vremuri, ploaia roșie sau ploaia de sânge era pusă pe seama zeilor. Romanii au considerat că aceștia erau foarte supărați pe ei și din acest motiv s-a realizat un sacrificiu uman de proporții.

Nisip și ploi roșii

Potrivit NASA, cele mai multe incidente ale ploilor roșii provin din furtuni de nisip din Sahara. Nisipul este transportat în cele mai multe zone din Europa și contribuie la colorarea ploilor sau zăpezilor.

De asemenea, oxidul de fier conferă ploii culoarea roșie.

livescience.com

loading...

Related posts