Plantele pot vorbi si auzi

Plantele pot vorbi si auzi

Pădurea este un loc plin de viață, unde diverse sunetele se propagă cu o viteză fantastică. Deși urechea umană nu le poate auzi pe toate, atât plantele, cât și animalele dețin capacități fantastice de comunicare. Chiar și iarbă sau copacii emit un sunet similar unui fluierat care este dincolo de auzul uman.

Cercetătorii de la Universitatea de Vest, Australia, sunt de părere că până și bacteriile sunt capabile să comunice prin sunete între ele. Monica Gagliano și echipa sa de cercetare a descoperit că plantele de porumb comunică între ele prin anumite sunete la o frecvență de 220 Hz.

Fiecare specie de plantă folosește o altă frecventă pentru a comunica cu suratele ei, astfel dacă omul ar putea auzi toate sunetele pe care natura le emite ar fi un întreg amalgam de sunete de diferite vibrații.

O altă descoperire importantă este că nicio plantă nu reacţionează la sunt chiar dacă îl folosește pentru comunicare. Se pare că plantele emit sunetele atunci când au porii deschiși pentru a absorbi dioxidul de carbon și în același timp și o cantitate mare de apă. Atunci este momentul în care sunetele sunt emise. Ceea ce nu au putut demonstra cercetătorii încă este faptul dacă sunetele emise de plante au o semnificație anume sau pur și simplu sunt aleatorii.

plante

Există totuși o teorie care compară comunicarea între plante cu internetul pe care îl folosim atât de des. Fiecare plantă este conectată la o imensă rețea și cu ajutorul sunetelor emise în anumite condiții se poate face auzită în orice loc al planetei. Această teorie pare de domeniul fantasticului, dar natura ascunde secrete pe care cu greu o să le descoperim sau înțelegem.

Loading...
loading...

Related posts