Stiinta

Planeta X: „Soarele Negru” al lui Giordano Bruno

Giordano Bruno, un celebru teolog și filosof din epoca Renașterii, a fost ars pe rug la 17 februarie 1600 pentru că a avut curajul să privească în viitor și să transmită oamenilor ceea ce va urma.

Scrierile și studiile sale se bazau pe ideea infinitismului spațiului, fapt care era considerat eretic în acea perioadă. Pornind de la această teorie, pe care a încercat s-o expună pe înțelesul tuturor, Bruno a mai scris și diferite gânduri, care în prezent sunt considerate un fel de profeții despre ceea ce înseamnă viitorul omenirii.

Operele lui Bruno cuprind o arie vastă de subiecte și idei impresionante despre Univers și despre accederea omului spre creatorul său. În Despre universul infinit şi despre lumi, teologul a dezvoltat teoria cosmologică prin critica sistematică a fizicii aristotelice. De aici s-a produs ruperea, dar și formarea legăturii între religie și filosofie. Religia este folosită pentru a menține ordinea maselor, în timp ce filosofia pentru a cultiva liderii care au menirea să conducă aceste mase.

În Despre universul infinit şi despre lumi, Bruno are o abordare de-a dreptul fascinantă despre viitorul omenirii. Susținea că omul viitorului va ajunge să călătorească în Cosmos și abia apoi va cunoaște ceea ce înseamnă viața cu adevărat. Expansiunea va fi una uimitoare, iar omul va ajunge la un nivel tehnologic impresionant, dar atunci un „soare negru” va apărea și astfel toate planetele vor fi înghițite de acesta.

Omul va călători în Cosmos, să învețe ziua de la capăt

Dar atunci când se va crede stăpân peste tot

loading...

Multe orașe vor pieri precum Sodoma și Gomora

Soarele Negru va înghiți Pământul, Luna și alte planete care orbitează în jurul Soarelui

Aceste rânduri sunt dovada vie că Bruno îmbrățișa viziunea heliocentrica asupra lumii, pe care Nicolas Copernic a încercat s-o implementeze în secolul al XVI-lea. Mai mult de atât, un soare negru va pătrunde în sistemul nostru solar și va crea haos. Această idee este sinonimă cu teoria conform căreia o planetă de dimensiunile lui Jupiter, numită fie Nibiru sau Planeta X, care o dată la 3600 de ani pătrunde în Sistemul Solar și se apropie extrem de mult de Terra. Consecințele pe planeta noastră sunt dramatice, pentru că acest „soare negru” produce catastrofe inimaginabile.

planeta x - Planeta X: "Soarele Negru" al lui Giordano Bruno

Chiar dacă Bruno nu a putut descrie cu lux de amănunte această planetă misterioasă este cert faptul că într-un fel sau altul a ajuns la concluzia că Planeta X chiar există.

În ziua de astăzi, numeroși astronomi susțin că Planeta X există cu adevărat și că undeva în viitorul apropiat va fi vizibilă cu ochiul liber de pe Terra.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top