Take a fresh look at your lifestyle.

Planeta X, colosul invizibil care nu se lasă descoperit

În mitologia sumeriană, Nibiru era numele principalului zeu. În anul 1976, Zecharia Sitchin publica cartea A dousprezecea Planetă în care descrie existența unei planete pe care o numește Planeta X sau Nibiru.

Cartea fusese scrisă ca urmare a zeci de ani de studii și cercetări în are Sitching a studiat texte sumeriene cu privire la misterioasa planetă.

Cartea a fost considerată de mulți specialiști un scenariu SF. În anul 1981, este publicată o informație cu privire la observarea producerii unor perturbări în orbita planetei Pluton. S-a spus că acestea sunt produse de apropierea unui corp masiv de origine necunoscută.

Planeta X este acolo

Doi ani mai târziu, NASA lansa satelitul IRAS. Imaginile infraroșu surprinse de acesta relevau existența unui misterios corp.

În 30 ianuarie 1983, ziarul New York Times publica un articol în care se spunea că între planetele Uranus și Neptun, forțe gravitaționale de origine necunoscută produc perturbări foarte puternice care generează iregularități în orbitele lor.

Satelitul IRAS a fost un proiect de 80 milioane de dolari între SUA, Marea Britanie și Olanda. A fost lansat în orbita polară la o înălțime de 560 de mile.

Loading...

La început, s-a presupus că Neptun afectează comportamentul orbital al planetei Uranus. Ulterior, astronomii au realizat că Neptun nu are forța necesară de a crea iregularități în comportamentul orbital și s-a descoperit existența unui alt corp foarte masiv, care genera acele perturbări orbitale, un corp trans-neptunian care a fost numit Planeta X.

Planeta X, colosul invizibil

Planeta X este de zece ori mai masivă decât Pământul, are o orbită eliptică și a fost poziționată la o distanță de 5 miliarde de mile față de Pluton.

Cei care nu au susținut această teorie au vorbit despre existența unei găuri negre care ar fi fost cauza producerii perturbărilor. Ipoteza nu a fost sustenabilă pentru că în zona respectivă nu au fost detectate fluxuri de raze X. Existența acestor fluxuri ar fi trebuit să afecteze parcursul cometelor, fenomen care nu s-a produs.

Mai târziu, ziarul Washington Post avea să publice un articol despre existența în sistemul nostru solar a opt corpuri de origine necunoscută, descoperite de satelitul IRAS. Unul dintre aceste corpuri, cel mai masiv, se îndrepta dinspre constelația Orion către sistemul nostru solar.

Unii astronomi au considerat că este vorba despre o planetă. Alții au considerat că este vorba despre o cometă gigant sau o protostea. Ceea ce a fost de neînțeles era faptul că obiectul era întunecat, neluminat și nu emitea căldură.

Planeta Nouă

Satelitul IRAS a surprins obiectul în emisfera nordică a sistemului nostru solar, de două ori, în ianuarie și noiembrie. Faptul că în tot acest interval obiectul nu s-a mișcat, și-a păstrat poziția, a exclus ipoteza ca el să fie o cometă.

Dacă în anul 1983, NASA a acceptat existența misteriosului obiect, a și dat un comunicat în acest sens, în anul 1987, a respins existența Planetei X.

loading...

Comentariile sunt închise.