Planeta Nouă, controverse și mistere. Dacă există de ce nu o descoperim?

Planeta Nouă reprezintă unul dintre cele mai controversate mistere din sistemul nostru solar. Ultimele studii astronomice sugerează că ea există undeva dincolo de Soare și are o orbită eliptică imensă.

În mitologia sumeriană, Nibiru era numele principalului zeu. În anul 1976, Zecharia Sitchin publica cartea A dousprezecea Planetă în care descrie existența unei planete pe care o numește Planeta X sau Nibiru.

Cartea fusese scrisă ca urmare a zeci de ani de studii și cercetări în are Sitching a studiat texte sumeriene cu privire la misterioasa planetă.

Cartea a fost considerată de mulți specialiști un scenariu SF. În anul 1981, este publicată o informație cu privire la observarea producerii unor perturbări în orbita planetei Pluton. S-a spus că acestea sunt produse de apropierea unui corp masiv de origine necunoscută.

Planeta Nouă sau Nibiru

Textele sumeriene ne mai sugerează că Nibiru este planeta zeilor noștri creatori. Ei au coborât în urmă cu mii de ani pe Terra, atunci când Nibiru s-a apropiat suficient de mult de planeta noastră. Nu le-a plăcut ce au văzut aici și s-au gândit să creeze o nouă specie.

Astfel omul a fost creat și învățat să trăiască. A fost instruit și i-au oferit un set de legi, care să-i ușureze viața. Acești creatori au fost priviți precum zeii supremi și erau adulați de toate populațiile Terrei.

Planeta Nouă

În urmă cu câțiva ani, prestigiosul ziar american Washington Post anunța că astronomii idependenți au descoperi un corp ceresc de mărimea lui Jupiter la marginea sistemului nostru solar. Acestea sunt doar câteva dintre informaţiile prețioase care demonstrează că Nibiru există, și astfel cunoștințele sumerienilor se adeveresc.

Anunnaki, zeii creatori care se vor întoarce

Textele sumeriene ne mai sugerează că Nibiru este planeta zeilor noștri creatori. Ei au coborât în urmă cu mii de ani pe Terra, atunci când Nibiru s-a apropiat suficient de mult de planeta noastră. Nu le-a plăcut ce au văzut aici și s-au gândit să creeze o nouă specie.

Astfel omul a fost creat și învățat să trăiască. A fost instruit și i-au oferit un set de legi, care să-i ușureze viața. Acești creatori au fost priviți precum zeii supremi și erau adulați de toate populațiile Terrei.

Interesant este că în fiecare cultură străveche găsim același model. Diferă doar numele zeilor, dar ideea este că ei au coborât pe Terra și au creat omul, pentru ca mai apoi să plece, dar nu înainte să promită că se vor întoarce. La fel le-a promis și Iisus oamenilor după ce a fost răstignit.

În lumea modernă, Nibiru este denumită Planeta Nouă și din cauza faptului că încă nu a fost descoperită, provoacă numeroase controverse.

Părerea astronomilor

Teoriile despre existența acestei planete se împart în două categorii. Unele sugestive, care indică cu certitudine existența acestei planete și altele, nu atât de convingătoare, care sugerează posibilitatea existenței sale.

Greg Laughlin, un astronom american, dă 68,3% șanse ca această planetă să existe. “Este foarte probabil ca Planeta Nouă să existe. Este exact la fel ca atunci când arunci o monedă în aer și nu știi pe ce parte poate pica.”

Planeta Nouă

Pe de altă parte, Konstantin Batygin, unul dintre cercetătorii de la Caltech, afirmă că există 83% ca această lume misterioasă să existe undeva la capătul sistemului nostru solar. Cu toate acestea, specialistul consideră că într-o zi oamenii de știință o vor descoperi și astfel misterul va fi elucidat pentru totdeauna.

Planeta Nouă există cu adevărat?

Un nou studiu, realizat de oamenii de știință de la Universitatea Cornell, sugerează că această planetă există cu adevărat. Ea nu face parte din sistemul nostru solar, ci mai degrabă a fost o planetă fugară și a fost capturată de soarele nostru.

Mai mult de atât, un alt studiu, realizat anul trecut de specialiști sugerează că s-au descoperit toate datele care indică prezența unei planete la marginea Sistemului Solar. Cel mai ciudat fapt este că ea nu se vede prin niciun telescop. Oare de ce?

Specialiștii susțin că ea este de circa 10 ori mai mare decât Terra și are o orbită extrem de mare. Acesta este motivul pentru care este extrem de greu de detectat în momentul în care se află în punctul cel mai îndepărtat de Soare.

 

Textele sumeriene sugerează că Nibiru se apropie de Terra o dată la 3600 de ani. Se crede că Nibiru are patru corpuri cerești, în jurul său, care sunt lunile planetei. Aceste corpuri determină vânturi foarte puternice pe suprafața planetei.

Planeta Nouă este acolo

Doi ani mai târziu, NASA lansa satelitul IRAS. Imaginile infraroșu surprinse de acesta relevau existența unui misterios corp.

În 30 ianuarie 1983, ziarul New York Times publica un articol în care se spunea că între planetele Uranus și Neptun, forțe gravitaționale de origine necunoscută produc perturbări foarte puternice care generează iregularități în orbitele lor.

Satelitul IRAS a fost un proiect de 80 milioane de dolari între SUA, Marea Britanie și Olanda. A fost lansat în orbita polară la o înălțime de 560 de mile.

Planeta Nouă

La început, s-a presupus că Neptun afectează comportamentul orbital al planetei Uranus. Ulterior, astronomii au realizat că Neptun nu are forța necesară de a crea iregularități în comportamentul orbital și s-a descoperit existența unui alt corp foarte masiv, care genera acele perturbări orbitale, un corp trans-neptunian care a fost numit Planeta X.

Colosul invizibil

Planeta Nouă este de zece ori mai masivă decât Pământul, are o orbită eliptică și a fost poziționată la o distanță de 5 miliarde de mile față de Pluton.

Cei care nu au susținut această teorie au vorbit despre existența unei găuri negre care ar fi fost cauza producerii perturbărilor. Ipoteza nu a fost sustenabilă pentru că în zona respectivă nu au fost detectate fluxuri de raze X. Existența acestor fluxuri ar fi trebuit să afecteze parcursul cometelor, fenomen care nu s-a produs.

Mai târziu, ziarul Washington Post avea să publice un articol despre existența în sistemul nostru solar a opt corpuri de origine necunoscută, descoperite de satelitul IRAS. Unul dintre aceste corpuri, cel mai masiv, se îndrepta dinspre constelația Orion către sistemul nostru solar.

Unii astronomi au considerat că este vorba despre o planetă. Alții au considerat că este vorba despre o cometă gigant sau o protostea. Ceea ce a fost de neînțeles era faptul că obiectul era întunecat, neluminat și nu emitea căldură.

Satelitul IRAS a surprins obiectul în emisfera nordică a sistemului nostru solar, de două ori, în ianuarie și noiembrie. Faptul că în tot acest interval obiectul nu s-a mișcat, și-a păstrat poziția, a exclus ipoteza ca el să fie o cometă.

Dacă în anul 1983, NASA a acceptat existența misteriosului obiect, a și dat un comunicat în acest sens, în anul 1987, a respins existența Planetei X.

De ce nu o descoperim dacă există?

Kat Volk și Renu Malhotra, astronomi din cadrul Universității din Arizona au prezentat un comunicat prin care susțin că au descoperit o nouă planetă din Sistemul Solar. Aceasta se află undeva la marginea Centurii Kuiper. Planta în sine nu a fost văzută, dar s-a calculat planul orbital al acestei centuri compuse din numeroase corpuri de gheață și asteroizi și s-a ajuns la concluzia că această centură prezintă numeroase anomalii. Aceste anomalii se datorează prezenței unui corp ceresc cu o masă relativ mare, adică între dimensiunile planetei noastre și cele ale lui Marte.

De ce Centura  Kuiper se termină brusc?

Corpuri cereşti acoperite de gheaţă ce gravitează în jurul planetei Neptun, la marginea sistemului solar. Aşa s-ar putea defini misterioasă centura de asteroizi a lui Kuiper. Până în prezent se cunosc aproximativ 400 de asemenea corpuri cereşti despre care se crede că provin din trecutul îndepărtat, datând din perioada formării sistemului nostru solar. Aceste obiecte cereşti sunt considerate cele mai vechi marurii cosmice care au fost studiate până în prezent. Calculele efectuate de către astronomi arată că distanţa dintre Pământ şi misterioasă centura de asteroizi Kuiper este de aproximativ 10 miliarde de kilometri.

Planeta Nouă

Cu toate acestea, astronomii se întreabă de ce această centură se termină brusc la circa 50 UA (unități astronomice) de Soare? Modele teoretice prezic o creștere a corpurilor de gheață, însă, paradoxal, corpurile stâncoase se termină brusc. Mai mult de atât, planul orbital al centurii prezintă o înclinație ciudată de circa 8 grade. Astronomii susțin că aceasta se datorează prezenței unui corp ceresc de dimensiuni mari.

Pentru înclinarea planului gravitațional este nevoie de o planetă. O planetă de dimensiunile Terrei sau poate puțin mai mică, așa cum este Marte. Ciudat este faptul că până în prezent această planetă nu a fost descoperită. Oare de ce?

Lucrurile sunt mai complexe decât am putea crede. Astronomii susțin că această planetă misterioasă se află în planul galactic, ceea ce o face foarte greu de detectat. Căutarea în acest plan este similară cu găsirea acului în carul cu fân, chiar dacă această planetă este relativ mare. Mai mult de atât, luminozitatea unei astfel de planete este un scăzută, ceea ce o face extrem de greu de descoperit. Se crede că odată ce telescopul de ultimă generație,  Large Synoptic Survey Telescope, va fi dat în folosință, atunci cea de-a zecea planetă va deveni vizibilă.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)