Mistere

Bizar

Planetă de 10 ori cât Terra descoperită dincolo de Norul Lui Oort. Este vorba despre Planeta x sau Nibiru?

3views

Astronomii anunță că au realizat o descoperire epocală. O planetă misterioasă, de circa 10 ori mai mare decât Terra, se aflăascunsă dincolo de Norul lui Oort și conform speculațiilor este posibil să fie vorba despre mult mediatizata Planetă X sau Nibiru.

Descoperirea este de-a dreptul șocantă în condițiile în care inițial s-a descoperit corpul ceresc VP113 2012 al cărui orbită indică existența unei planete gigant al cărei orbită este în jurul Soarelui. Tulburările provocate piticei VP113 2012 i-au împins pe specialiști să susțină că o planetă de circa 10 ori mai mare decât Terra, care conform speculațiilor din ultimii ani ar putea să fie Planeta X sau Nibiru.

Sistemul nostru solar se împarte în trei zone: zona planetelor stâncoase interioare, cum ar fi Terra sau Marte; zona giganților de gaz, care cuprinde planete precum Venus sau Jupiter; și zona plantelor pitice, precum Pluto, Eris sau Makemake. Planetele situate în limita sistemului solar sunt cele mai ciudate pentru că prezintă numeroase anomalii sau lucruri pe care specialiștii nu le pot explica.

În 2003 a fost descoperită Sedna, o planetă pitică care s-a crezut că are orbita cea mai îndepărtată de Soare. În 2012, a fost descoperit corpul ceresc VP113, al cărui orbită este dincolo de Sedna și astfel a devenit cea mai îndepărtată planetă de Soare. Acum se vorbește despre existența unei planete gigantice, care se află dincolo de VP113 și conform cercetătorilor actuale ar putea să existe chiar în Centura Kuiper, motiv pentru care este aproape imposibil de detectat.

Astronomii sunt de părere că în viitorul apropiat această planetă misterioasă va putea fi detectată și astfel omenirea va învăța mai multe lucruri fascinante despre sistemul nostru solar. Dacă se va adeveri că aceasta este Planeta X atunci putem spune că legendele sumeriene trebuie luate în considerare, mai ales în condițiile în care se spunea că Nibiru are o orbită eliptică ajungând în sistemul nostru solar o dată la 3600 de ani.

Loading...

Nibiru este un nume din astrologia babiloniană, uneori asociat zeului reptilian Marduk. Apare şi că personaj secundar în poemul Enuma Elish, dedicat Creaţiei, potrivit înregistrărilor din biblioteca regelui asirian Assurbanipal (668-627 i.e.n.).

sistem solar

Nibiru este cunoscută ca fiind a XII- a planetă a Sistemului Solar şi i se mai spune şi Planeta cu 50 de nume, tocmai fiindcă se regăseşte în foarte multe tradiţii cum ar fi sumeriene, akadiene, babiloniene, mesopotamiene, indiene, chineze şi ale altor popoare. Nibiru mai este cunoscută şi că Marduk, Planeta crucii, Regele cerurilor, Casa mărilor strălucitoare, Cel care aruncă foc, A douăsprezecea planetă, Planeta zeilor etc.

loading...