Mistere

Mistere

Placinta cu carne de om de langa Hanul lui Manuc

0views

Fiecare oraș din lume are propriile sale legende izvorâte din întâmplări mai mult sau mai puțin reale, care au fost transmise prin viu grai, din generație în generație. Cele mai multe dintre aceste legende conferă sarea și piperul unei metropole, care este vizitată de mii de turiști anual.

Una dintre cele mai impresionante legende, care încă mai circulă prin anumite cercuri restrânse din București, își are rădăcinile undeva prin anii ’20. În acele vremuri, Bucureștiul era un oraș în plină expansiune, cu o forță economică importantă, iar influențele provenite din Paris începeau să-și facă simțită prezența.

O celebră patiserie a fost deschisă chiar în apropierea Hanului lui Manuc. Aici se găsea o plăcintă cu carne, cu un gust unic, care a impresionat în cel mai plăcut mod pe bucureștenii din epoca respectivă. Proprietarul plăcintăriei a fost întrebat de nenumărate ori despre rețeta faimoasei plăcinte, dar întotdeauna evita să dea un răspuns clar. Probabil că nu vroia să împartă succesul cu nimeni, dar odată cu adoptarea acestei atitudini s-a născut una dintre cele mai impresionante legende ale Bucureștiului.

La vremea respectivă s-a vehiculat ideea că plăcinta de la Hanul lui Manuc era făcută din carne de om și din această cauză avea un gust unic și ne mai întâlnit până atunci. Mai mult de atât s-au raportat dispariția a zeci de persoane. Se spune că exista o toaletă publică, nu departe de plăcintărie, care era de fapt capcana pentru a prinde oamenii și a-i transforma în plăcinte. Toaleta era dotată cu o trapă și doar cei ponderali declanșau mecanismul și cădeau într-un beci în care erau omorâți și apoi tocați pentru plăcinta cu gust deosebit.

hanul lui manucMitul a supravieţuit până la începutul anilor ’80 când o altă legendă care avea la bază carnea de om i-a luat oarecum locul. De data aceasta Restaurantul Budapesta se spune că servea diverse organe de om. Și pentru ca povestea să fie credibilă, s-a mai spus că organele erau prelevate de la Institutului Naţional de Medicină Legală. Nu se poate spune foarte clar cum s-a născut această legendă cu iz macabru, dar este cert că pe undeva a existat un pic de adevăr.

Loading...

Bineînţeles că au existat foarte multe voci care au negat aceste două legende stranii, dar după cum bine știm din experiențele anterioare nu există niciodată foc fără fum. Dacă au fost adevărate sau nu, cele două întâmplări condimentează și în ziua de astăzi istoria capitalei României.

loading...