Mistere

Mistere

Piramidele, generatoare de energie electrică?

3views

De nenumărate ori, atunci când vine vorba despre tehnologiile pe care le foloseau civilizațiile antice, arheologii ridică neputincioși din umeri. Întrebările sunt nenumărate, răspunsurile foarte puține, iar presupunerile sunt cele care dau naștere celor mai impresionante teorii.

Am fost învățați că piramidele au fost construite cu ajutorul sclavilor, care prin metode convenționalele erau capabili să care blocuri imense de piatră. De cele mai multe ori, aceste blocuri cântăreau de la câteva tone până la câteva zeci sau chiar sute de tone. Conform presupunerilor arheologilor, aceste imense blocuri de piatră au fost împinse pe așa-numitele role de lemn, care fuseseră concepute din trunchiurile groase ale copacilor. Dacă stăm să privim cu minuțiozitate zona piramidelor egiptene realizăm că pe o rază de mulți kilometri pătrați nu există nicio urmă de copac. Și atunci de unde au fost aduse aceste role misterioase?

Chiar dacă arheologii nu vor să admită altă modalitate de construcție a piramidelor, descoperirile recente, cumulate de nenumărate speculații, au născut o nouă teorie. Vechii egipteni cunoșteau tainele științei și implicit pe cea a electricității. Mai mult de atât se crede că piramidele au fost construite cu un scop precis, acela de a alimenta diferite surse cu energie electrică wireless.

Chiar dacă pare incredibilă această teorie, descoperirile efectuate de-a lungul timpului sunt de-a dreptul grăitoare. Prima dată, au fost descoperite diverse basoreliefuri care arată becuri imense, care sunt conectate la o anumită sursă și care luminează diverse camere. În 1938, au fost descoperite vasele de teracotă care în interior erau dotate cu cilindri din cupru. Acestea au fost denumite Bateriile din Bagdad și conform analizelor de laborator erau folosite pentru a genera energie electrică. Oare cum și de unde se încărcau aceste baterii?

Noile cercetări efectuate în Marea Piramidă de la Gizeh au condus la dezvoltarea acestei teorii. Interiorul piramidei este dotat cu diverse tuneluri de dimensiuni foarte mici. Pentru a cerceta aceste tuneluri a fost conceput un robot de dimensiuni mici, care a fost trimis să descopere ceea ce se poate ascunde în aceste mici tuneluri. Straniu sau nu, robotul a descoperit urme de cupru, ceea ce poate semnifica că în trecut aceste pasaje mici puteau fi dotate cu fire pentru a conduce electricitatea.

Loading...

Teoria care susține că piramidele de fapt erau imense generatoare de electricitate mai spune și faptul că acest curent era emis cu ajutorul obeliscurilor care se întâlnesc în imediata apropiere a celor mai multe dintre construcțiile megalitice. Cele mai multe astfel de obeliscuri sunt construite din granit, care conține o concentrație masivă de cristale de cuarț. Aceste cristale au o proprietate impresionantă, pot converti vibrațiile planetei în electricitate utilizabilă de o structură care are proprietatea cunoscută sub numele de piezoelectricitate.

piramide energie electrica

Adunate toate aceste descoperiri ne duc cu gândul că vechii egipteni posedau tehnologii avansate pe care nici noi, în ziua de astăzi, nu le stăpânim încă. Dacă această teorie se va adeveri a fi veridică, atunci putem spune că vechile civilizații ale Pământului erau mult mai avansate decât noi și dețineau tehnologii ecologice de cea mai înaltă calitate, de care s-au ajutat nu doar pentru construirea piramidelor, ci și pentru îmbunătățirea calității vieții de zi cu zi.

loading...