The news is by your side.

Piramidele din China, un mister care ramane neelucidat

0

Unul dintre cele mai bine păstrate secrete din China sunt piramidele. S-a scris și s-a vorbit extrem de puțin despre aceste structuri, care au fost descoperite pentru prima dată abia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial de către pilotul american  James Gaussman.

Avionul său a trecut chiar deasupra unei piramide și Gaussman a fost fascinat de peisaj a început să-l fotografieze. Și-a dat seama că tocmai descoperise un complex de piramide, care fusese ținut secret de armata chineză din diferite motive.

Pilotul a efectuat mai multe fotografii pe care le-a inserat într-un raport care a ajuns pe masa superiorilor săi. În 1947, un alt pilot american care zbura cu avionul său deasupra provinciei Xi’an nu a putut să nu remarce în toată splendoarea sa o piramidă gigant.

A fost supranumităMarea Piramidă Albă” și conform declarațiilor pilotului are cel puțin 1500 metri înălțime. Dacă facem o comparație, realizăm că cea mai mare piramidă egipteană, Marea Piramidă din Giza, are doar 138 metri înălțime.

Abia în 2000, autoritățile din China au recunoscut faptul că în regiunea Shanxi, în nordul provinciei  Xi’an, se află un complex de 400 de piramide. Unele dintre ele au fost folosite drept vestigii funerare, în timp ce celelalte, precum și Marea Piramidă Albă, au avut un alt scop care este încă ținut secret de autorități. Nu se poate preciza care ar fi putut fi acest scop, însă secretul acesta a ridicat foarte multe controverse.

Cercetătorii din vest nu au fost niciodată lăsați să studieze aceste piramide și tot ce s-a putut face a fost studierea fotografiilor captate fie de avioanele americane sau chiar prin satelit. Curiozitatea cea mai mare a fost vechimea acestor piramide misterioase.

Omul de știință Graham Hancock, după ce a vizionat mai multe imagini prin satelit, a ajuns la concluzia că piramidele chinezești se împart în două tipuri. Unele construite acum circa 12500 de ani, care sunt predispuse  după constelația Gemeni și altele construite acum 1000 de ani, care au aparținut dinastiei Xia (1032-1227).

piramida-china Piramidele din China, un mister care ramane neelucidat

Dar cine putea să construiască piramide de o asemenea grandoare acum mai bine de 12500 de ani? Răspunsul nu poate fi dat decât de cercetătorii chinezi, care au avut acces și le-au putut studia. Dar acest răspuns nu a mai venit niciodată. Ciudat mai este și faptul că piramidele construite în timpul dinastiei Xia sunt într-o stare de degradare avansată, în timp ce celelalte încă mai rezistă patinei timpului.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și