Piramidele din China, construcții gigantice al căror secret este ascuns intenționat

Piramidele din China, construcții gigantice al căror secret este ascuns intenționat

Unul dintre cele mai mari mistere din China îl reprezintă piramidele. Piramidele din China sunt interzise publicului și se crede că astfel guvernul vrea să păstreze intact un secret, vechi de mii de ani.

Deşi nu sunt la fel de bine cunoscute ca cele din Egipt, piramidele din China sunt la fel de impozante şi măreţe. Folosite drept morminte funerare pentru dinastiile antice, piramidele au fost mai puţin mediatizate de-a lungul timpului. Cele mai multe piramide se afla în China Centrală, iar unele dintre ele au devenit importante atracţii turistice.

La fel de înalte ca cele din Egipt, piramidele chinezeşti seamănă mai mult cu cele din Mexic pentru că au vârful plat. De-a lungul timpului au fost acoperite cu noroi fapt pentru care iarbă a crescut pe ele. De asemenea piramidele din China sunt în legătură directă cu anumite constelaţii, aşa cum au anticipat şi arheologii.

De asemenea există foarte multe similitudini între aceste construcţii şi cele din Egipt sau Mexic. Se pare că sunt ridicate după aceeaşi metodă şi au fost folosite pentru a fi îngropaţi conducătorii imperiului chinez.

Circulă o legendă care susţine că piramidele au fost construite de o civilizaţie extraterestră acum mai bine de 5000 de ani. Mitologia chinezească indica cum că omul, încă din cele mai vechi timpuri, a avut contact cu civilizaţii extraterestre sau chiar zeităţi.

Piramidele din China

Aceste piramide au fost evidenţiate şi prin imaginile din satelit şi ele datează din perioade atât de îndepărtate, încât istoria Chinei nu mai are referiri consemnate despre acestea. Aproximativ 38 de piramide se află la 25-35 km nord-vest de Xi’an, pe Câmpiile Qin Chuan din Provincia Shaanxi.

Ele nu sunt cunoscute în lume deoarece autorităţile comuniste din această ţară le ţin ascunse de ochii occidentalilor. Aceste piramide au vârful plat şi, prin urmare, sunt mai asemănătoare ca formă cu piramidele de la Teotihuacan, aflate la nord-est de Ciudad de Mexico, decât cu piramidele din Giza, Egipt.

Primele menţiuni despre Piramida Albă au apărut în Occident in anii ’40, atunci când pilotul britanic James Gausmann a relatat prezenţa probabilă a acesteia lângă oraşul Xi’an. Accesul arheologilor occidentali a fost restricţionat pentru o mare perioadă de timp, dar atunci când restricţiile au fost ridicate, aceştia au scos la iveala numeroase alte monumente antice.

Cu toate acestea, atunci, dar și acum a existat întrebarea esențială. Cine a construit piramidele din China? Nu se poate răspunde cu exactitate, dar este limpede că ele au aceeași istorie cu cele din Egipt.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)