Piramida lui Keops – o nepretuita comoara cosmica

Piramida lui Keops, pentru un spirit materialist, reprezintă doar un monument arheologic şi nimic mai mult. În realitate, putem spune, că lucrurile stau diferit pentru că ne aflăm în faţa unuia dintre cele mai mari mistere ale lumii. Cu toate acestea sunt foarte mulţi care creează mituri în jurul celei mai mari piramide, susţinând că nişte blocuri de piatră frumos ordonate, unul peste celălalt, nu pot provoca decât mister şi uimire din partea oamenilor.

Secretele construcţiei constau în proporţiile şi dimensiunile lucrării, opera este pusă în relaţie directă cu cosmosul. Aceste dimensiuni sunt executate în aşa fel încât îi înșală pe toţi cei care nu deţin cheia piramidei lui Keops. În realitate, Marea Piramidă, înglobează o enciclopedie de ştiinţe: fizică, astronomie şi astrologie.

Ultimele cercetări au demonstrat că piramida a fost poziţionată la doar doi kilometri de paralele de treizeci de grade latitudine nordică, în aşa fel încât s-a aflat pe direcţia nisipurilor mişcătoare, ceea ce indica foarte clar că rolul ei depindea de un anumit loc predestinat de însăşi natura Soarelui. De asemenea, alte dimensiuni interesante deţinute de Marea Piramidă, indică faptul că înălţimea sa pe verticală indica distanţă de la Pământ la Soare, dimensiunea bazei indica anul care are exact 365 de zile şi 1/4 din suma diagonalelor reflectă precesia echinocţiilor. Un alt fapt interesant este că greutatea piramidei reprezintă raportul exact, la scară redusă, al greutăţii Pământului.

De asemenea dimensiuni sacre mai există şi la alte construcţii, cum ar fi Templul lui Solomon, care respectă dimensiunile piramidei sau chiar Chivotul Legii, al cărui greutate este egală cu 1/100 din cea a Marii Piramide, între 1/10 şi 1/17 din cea a Pământului.

Se poate adăuga că Marea Piramidă a fost construită în spiritul numerelor sacre. Aceste numere sacre sunt expresia ştiinţelor vechilor popoare, iar în limba ebraică, greacă sau feniciana, fiecare cuvânt era un număr. Iar numele erau tot numere. De exemplu, în ebraică, Israel echivalează cu numărul 541, or dacă luăm numele celor trei fondatori ai acestui popor, Iacob (182), Moise (345) şi David (14), spre surprinderea tuturor obţinem numărul 541. Iată ce spune un verset din Isaia: “În ziua aceea, va fi un jertfelnic în mijlocul pământului Egiptului şi un stâlp de pomenire al hotarului lui pentru Domnul.” Aceasta propoziţie în scriere cifrată înseamnă numărul 5814; calculând înălţimea piramidei lui Keops, obţinem acelaşi număr, 5814.

Acestea sunt doar câteva exemple care pun pe gânduri până şi pe cei mai neîncrezători. Marea Piramidă este într-adevăr un mister, o comoară a secretelor care aşteaptă de mii de ani să fie descifrata de omul modern. Până la urmă, să fie Piramida lui Keops o comoară interzisă? Şi atunci mai putem crede că Marea Piramidă a fost construită de mâna omului?


Ne găsești pe Facebook, pe pagina Cultură Generală, pe Grupul Cunoașterii sau pe canalul de Youtube, Efemeride TV!


 

Loading...
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)