The news is by your side.

Piramidă gigantică subacvatică descoperită în Portugalia

0

Oamenii de ştiinţă portughezi au anunţat că au descoperit o piramidă uriaşă ascunsă în apele oceanului dintre insulele São Miguel și Terceira. Construcţia megalitică este una fabuloasă şi reaprinde discuţia localizării Atlantidei.

Iniţial, specialiştii portughezi au scanat apele oceanului din zona de coastă pentru a descoperi urmele unui vulcan subacvatic. Pornind de la acest aspect, mare le-a fost mirarea atunci când au dat peste o structură bizară la prima vedere. Ea se află situată între insulele portugheze São Miguel și Terceira din Azore şi are forma unei piramide.

Conform estimărilor iniţiale, piramida are o înălţime de circa 60 de metri şi o bază de 8000 de metri pătraţi. Construcţia este orientată cu fiecare latură a sa spre un punct cardinal. Cel mai interesant fapt este că locul în care este construită se află sub ape de peste 20.000 de ani, ceea ce semnifică faptul că avem de-a face cu cea mai veche construcţie de pe Terra.

Dar cine a ridicat această piramidă gigantică în urmă cu peste 20.000 de ani? Aceasta este întrebarea la care se chinuie să răspundă oamenii de ştiinţă. Din punct de vedere istoric, în acea perioadă nu se cunoaşte existenţa unei civilizaţii avansate din punct de vedere tehnologic, care să fi trăit în zona respectivă. Acesta este motivul principal pentru care răspunsul la întrebarea de mai sus întârzie să apară.

Probabil că mai multe informaţii cu privire la originea sa vor fi descoperite în clipa în care arheologii vor putea pătrunde în interiorul piramidei. Atunci adevărul va ieşi la iveală şi dacă va fi făcut public, probabil că vom elucida misterul piramidei subacvatice.

Despre Insulele Azore

Insulele Azore sunt un grup de insule portugheze situate în mijlocul Oceanului Atlantic, la aproximativ 1.500 km de Lisabona și 3.900 km de coasta de est a Americii de Nord.

piramida-portugalia Piramidă gigantică subacvatică descoperită în Portugalia

Arhipelagul este împrăștiat pe o zonă a paralelei care trece prin Lisabona, dându-i un climat moderat, cu oscilații anuale de umiditate. Cele nouă insule au o suprafață totală de 2.355 km². Suprafețele lor individulae variază între 747 km² (São Miguel) și 17 km² (Corvo).

Originea vulcanică a insulelor este relevată de conurile și craterele vulcanice de pe insule. Pico, un vulcan ce se înalță 2.351 metri pe insula cu același nume, are cea mai mare altitudine din Azore.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și