Pilotarea avioanelor de la distanță, o tehnologie împrumutată de la OZN-uri

Robert Hickey este coordonatorul echipei de informaticieni de la Homeland Security. Conform publicației Daily Mail, informaticienii au preluat controlul unui avion comercial, fără ca piloții să realizeze acest lucru.

Experimentul a fost conceput pentru a se vedea cât de ușor un hacker poate prelua comanda unui avion., de la distanță. Testul a avut loc în 21 septembrie 2016, pe un Boeing 747, dar a fost făcut public acum câteva zile.

Hickey a declarat că pentru a prelua comanda avionului a fost utilizată o combinație de frecvențe radio utilizate pentru comunicarea la bordul avionului.

Imposibilul a devenit realitate

Ideea de a pilota un avion de la distanță nu este nouă. Unii cercetători au avansat ideea că OZN-urile sunt comandate de la distanță de extratereștri. Această teorie se bazează pe mărturiile unor astronauți, dar și pe un raport FBI care a fost desecretizat acum câțiva ani.
Raportul a fost întocmit de mai mulți cercetători americani și a fost trimis oficialilor FBI.

Cercetătorii susțineau că funcționarea OZN-urilor se bazează pe crearea unui câmp rezonant de joasă frecvență, tensiune înaltă și intensitate mare. În acest mod s-ar putea explica viteza foarte mare de zbor și manevrele pe care obiectul le face, care par că sfidează legile fizicii.

Loading...

În anul 2013, o catastrofă a fost evitată la limită

Un caz mai puțin mediatizat, din motive de securitate, a avut loc în anul 2013, la bordul unui avion comercial care decolase din Chicago. Un pasager, informatician, care se afla la bordul avionului a reușit să pirateze sistemul de pilotaj al avionului.

rp_avion-disparut.jpg

Piloții au fost în situația în care nu au mai putut controla avionul. Catastrofa a fost evitată în ultimul moment. Chris Roberts, informatician la una dintre cele mai mari companii americane, a declarat că s-a conectat la sistemul de pilotaj prin intermediul sistemului informatic care îi permitea să vizioneze filme și să asculte muzică.

În timpul anchetei efectuate de FBI, Roberts a reconstituit modul în care a reușit să pirateze sistemul de pilotaj.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și