Mistere

Pilonul de metal din Germania, antena unei baze subterane misterioase?

Printre artefactele misterioase și inexplicabile, care s-au descoperit de-a lungul timpului în diverse zone de pe Terra, se află și pilonul de fier de lângă Bonn, Germania.

Este un artefact de-a dreptul șocant pentru că în principal este reprezentat de o bară de fier care este înfiptă în pământ, dar este lăsată și circa 4 metri la suprafață. Cel mai bizar fapt este că atunci când a fost descoperită, în 1978, mai mulți specialiști au adus numeroase utilaje extrem de puternice pentru a încerca scoaterea barei de metal din pământ. Rezultatul a fost unul incredibil, pentru că artefactul este atât de adânc înfipt în pământ încât nu există mașinărie atât de puternică pentru a o trage.

Mai mult de atât, specialiștii au încercat să sape la baza bucății de metal pentru a vedea unde duce. Bineînțeles că în urma operațiunilor de excavare nu s-a ajuns la niciun rezultat concret. Bara de metal este îngropată adânc în sol și nimeni nu își poate explica de ce.

Originea pilonului nu este clară și nimeni nu poate susține cine l-a creat și pentru ce l-a înfipt atât de adânc în sol. Prima mențiune despre artefactul misterios apare într-un document din secolul al XIV – lea, în care este menționat precum un obiect de referință.

Se presupune că are o vechime de câteva mii de ani și în ciudat acestui fapt pilonul de fier nu prezintă urme de rugină. Această remarcă este ciudată în contextul în care o asemenea bară misterioasă este învăluită în numeroase întrebări la care nimeni nu găsește un răspuns clar.

Există voci care susțin că ar putea fi vorba despre un soi de antenă, care provine de la o bază secretă sau chiar un oraș antic din fundul pământului. Această teorie este într-o oarecare măsură plauzibilă, în contextul în care s-a încercat dezgroparea pilonul de metal și nimeni nu a putut niciodată să ajungă la limita sa inferioară.

bara metal - Pilonul de metal din Germania, antena unei baze subterane misterioase?

Analiza de laborator al unei mostre prelevate din bucata de metal nu a arătat nimic spectaculos sau iești din comun. Bara a fost realizată pe Terra și compoziția metalului este una clasică. Și atunci cine l-a înfipt acolo și din ce cauză atât de adânc? La aceste întrebări nu se poate răspunde încă, dar probabil că în clipa în care oamenii vor reuși să sape atât de adânc încât este înfiptă bara de metal, atunci vor descoperi mai multe fapte stranii despre artefactul în cauză și probabil și despre origine sau rolul său.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top