The news is by your side.

Pietrele lui Solomon, legendele însângerate și puterea energetică

0

Pietrele lui Solomon este una dintre cele mai fascinante și misterioase zone din Brașov. Încărcată energetic și presărată cu numeroase legende, zona Pietrele lui Solomon este locul pe care orice turist ar trebui să-l viziteze.

Pietrele lui Solomon, legendele din umbra numelui

Numele acestei zone mirifice provine de la regele maghiar Solomon. Cu toate acestea, există numeroase legende, care îi conferă un plus de mister.

Una dintre ele spune că atunci când invadatorii au ajuns la porțile Brașovului, regele Solomon, dorind să scape cu viață, s-a refugiat în pădure. Coroana a ascuns-o într-un pom, și-a lepădat hainele boierești și atunci când a fost găsit de invadatori, nu a mai fost recunoscut. Aceștia au presupus că regele a căzut în prăpastie și a murit. În acest fel, Solomon a reușit să scape cu viață și apoi a fugit cu o mare comoară. S-a refugiat într-o peșteră, care în ziua de astăzi îi poartă numele, unde și-a dus viața liniștit până la adânci bătrâneți.

Ani buni mai târziu, un țăran, care se afla în pădure la adunat de lemne, a găsit coroana lui Solomon. A predat-o Bisericii Negre și de atunci numele în germană al orașului Brașov a fost Kronstadt, adică orașul Coroanei.

O altă legendă spune că Solomon și-a ucis fratele pentru a-i lua tronul. Mama sa l-ar fi blestemat ca atunci când va vedea un om de rând în ochi să vină moartea peste el. Solomon a fost nevoit să se ascundă în munți, dar cu toate astea, într-o zi un cioban a apărut în vârful unui deal și de frică ca blestemul să nu se petreacă a tras de hamurile calului și astfel a ajuns în prăpastie. În momentul în care a căzut, muntele s-a despicat în două și s-a format zona, care astăzi poartă numele de Pietrele lui Solomon.

Zona încărcată energetic

La fel ca multe alte zone din România, Pietrele lui Solomon este încărcată energetic. Specialiștii din domeniu susțin că în urma unor disfuncții zona s-a încărcat cu ioni. Aceștia joacă un rol important în tratarea bolilor cardio-vasculare. Pornind de la acest detaliu, extrem de important, există foarte mulți oameni, care ajung la Pietrele lui Solomon și simt cum se încarcă energetic.

Despre această energie este conștient oricine ajunge în zonă. Va simți cum întreg organismu i se regenerează, de parcă trăiește o nouă tinerețe.

Pietrele-lui-Solomon Pietrele lui Solomon, legendele însângerate și puterea energetică

Cu toate acestea, zona mai este folosită și pentru grătare și distracție în aer liber. În fiecare weekend, numeroși brașoveni profită de frumusețile de la Pietrele lui Solomon și se distrează în aer liber.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și