The news is by your side.

Pietrele de pe Marte au viață?

0

NASA explorează solul marțian încă din 2004, când rover-ul Opportunity și-a început misiunea. De atunci și până în prezent, numeroase fotografii au fost efectuate în diverse zone pe care specialiștii le-au stabilit pentru a fi studiate.

În acest mod, experții au realizat că pe această planetă se întâmplă diverse lucruri ciudate și inexplicabile. Totul a început atunci când rover-ul Opportunity a fotografiat o anumită zonă de două ori, la interval de numai 12 zile. Ambele fotografii sunt identice, numai că în a doua apare o piatră de mărimea unui pumn în plus.

Atunci când fotografiile au ajuns pe internet diverse speculații au început să apară. Nimeni nu poate explica cum de a apărut dintr-o dată o piatră de mărime medie în cea de-a doua fotografie, în condițiile în care în urmă cu 12 zile nu exista. Mai mult de atât, se cunoaște faptul că Marte este o planetă statică, pe care nu se petrec evenimente care ar putea să pună în mișcare pietrele și nici chiar praful.

Specialiştii NASA, când au realizat, că în jurul acestor două fotografii se naște o adevărată dezbatere mediatică, au lansat două ipoteze care nu pot fi însă verificate: rover-ul a cărat piatra în locul respectiv sau piatra provine de la impactul cu un asteroid. Aceste explicații sunt de-a dreptul caraghioase pentru cum se poate observa în cele două imagini, celelalte pietricele sunt așezate simetric. Dacă piatra misterioasă ar fi ajuns acolo fie în urma impactului unui asteroid sau dacă Opportunity ar fi cărat-o din greșeală, atunci așezarea pietrelor din jur ar fi fost diferit în cele două fotografii.

piatra-pe-marte1 Pietrele de pe Marte au viață?

Există totuși și o altă teorie șocată care spune că pietrele pe Marte se mișcă de parcă ar avea viață. Aceasta teorie nu este confirmată de oamenii de știință pentru că nu are bază reală în legile fizicii pe care le cunoaștem până la momentul actual. Și atunci, cum a fost posibil ca o piatră să apară din senin?

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și