Descopera

Picatrix, manuscrisul antic care ne învață cum să obținem nemurirea

Picatrix
2views

Picatrix este o carte antică, unde sunt prezentate o sumedenie de ritualuri, prin care orice om poate să capteze și să controleze energia cosmică. Odată dobândită această abilitate, se poate obține o forță imensă, cu care se poate controla întreaga viață și chiar moartea.

Picatrix sau Ghayat al Hakim a fost scrisă undeva în jurul anului 1000 d.Hr. și este considerată cea mai veche carte de magie din lume. Picatrix a fost scrisă inițial în limba arabă și ulterior a fost tradusă în latină, în 1256, de Alfonso cel Întelept. Paginile sale adăpostesc o sumedenie de incantații magice sau ritualuri prin care orice practicant al magiei poate ajunge să extragă și să controleze energia cosmică. Această energie este cea care îi conferă o putere de neimaginat și astfel orice lucru din jurul nostru, inclusiv viața sau moarte, pot deveni controlabile.

Cercetătorul David Pingree  a făcut referire la acesta carte ca fiindcea mai amănunțită expoziție a magiei cerești în limba arabă” și o descrie ca fiind o culegere despre  ermetism, Sabianism, Ismailism, astrologie, alchimie și magie.

Cele patru capitole

Cartea este împărțită în patru capitole majore. Capitolul întâi este o descriere a cerului, dar și imaginile care pot fi folosite pentru înțelegerea acestui loc mirific. De asemenea, sunt descrise efectele majore pe care le poate provoca oamenilor, energia din ceruri.

Capitolul al doilea vorbește despre cifrele cerului sau un fel de numerologie foarte avansată. Mișcarea sferei și afectele ei asupra acestei lumi este un alt subiect abordat în capitolul cu numărul doi.

Loading...

Al treilea capitol este unul fascinant pentru că prezintă secretul tuturor plantelor. Există consemnate mai multe incantații prin care orice om poate asculta și chiar vorbi cu plantele.

Ultimul capitol, cel cu numărul patru, prezintă proprietățile spiritelor, dar și modul în care acestea pot fi chemate în lumea noastră. De asemenea, aceste spirite se pot implica și influența viața de pe Terra.

Picatrix, o carte incredibilă

Se presupune că a fost scrisă de Abū-Maslama Muhammad  ibn Ibrahim ibn ‘Abd al-da’im al-Majrīt, un astronom, matematician și alchimist al lui Al-Andalus, care a adunat informațiile prețioase în această carte. Se mai spune că Picatrix este baza magiei sau poarta care deschide ocultismul.

Picatrix

Sunt incluse și rețete bizare, care implică plante hașiș, opiu și alte plante halucinogene pentru a modifica conștiința și a induce stări modificate. De asemenea, există rețete pentru băuturi spirtoase, realizate din sânge, spermă, urină sau chiar ceară din urechi.

De asemenea, cele mai multe incantații au scop final activarea forței energiei cosmice. Orice o poate activa, dacă respectă anumiți pași și odată activată ea devine controlabilă. Cine o poate controla, se spune că poate ajunge la rangul unui zeu și astfel poate dobândi o puetre imensă.loading...