Mistere

Descopera

PIATRA NEAGRĂ DE LA MECCA ESTE DE ORIGINE EXTRATERESTRA

18views

Un grup de arheologi de la Universitatea Oxford au dat zilele trecute, publicității faptul că grandioasa piatră neagră de la Mecca este un meteorit. În jurul acestei pietre s-au țesut cele mai misterioase, intrigante ipoteze din religia islamică. În fiecare an, milioane de pelerini vin la Mecca pentru a face înconjurul Casei sacre sau Kaaba.

Piatra are formă cubică iar în centru este cea mai venerată moschee a islamului. Pelerinii trebuie să facă înconjurul pietrei de șapte ori, în sens invers acelor de ceasornic. Acest ritual vine de undeva din secolul al XIV-lea. Conform tradiției islamice, piatra a fost încrustată de către profetul Mohamet, în anul 605 e.n., cu cinci ani înainte ca profetul să aibă revelaţia sa.

În timp, piatra a fost secționată în mai multe bucăți, în formă de cub, care în prezent sunt cimentuite și prinse cu o centură de argint. Conform tradiției islamice, piatra a căzut din cer pentru a arăta lui Adam și Evei unde să construiască primul templu din lume. Echipa de cercetători britanici a avut mari greutăți în cercetarea pietrei, pentru că religia islamică interzice să iei eşantioane din piatră.

Pelerinii care vizitează piatra au posibilitatea doar să o atingă. Piatra este perfect lustruită, datorită milioanelor de atingeri pe care pelerinii le fac într-un an. Cercetătorii au fost obligați să facă analiza nisipului din zona unde a fost încrustată piatra, respectiv la o distanță de doi kilometrii. Nisipul analizat a prezentat urme de iridiu și urme de formațiuni geologice rare, cunoscute în cazul altor meteoriți sau a exploziilor nucleare subterane.

Istoricii susțin că este interesant fenomenul prin care arabii s-au închinat la un meteorit și în timp, religia a devenit monoteistă și s-a răspândit în lumea întreagă. În anul 1807, consulul general al Austriei în Egipt a intrat în posesia unei bucăți din această piatră. El a notat într-un document al vremii că piatra în exterior este neagră iar în interior este argintie, încrustată cu cristale verde sumbru.

Loading...

Piatra are o istorie interesantă. Ea a fost în timpul războaielor vandalizată și chiar furată și transportată în altă moschee. Cu toate acestea, musulmanii din întreaga lume își făceau rugăciune cu fața către Mecca, locul unde piatra fusese inițial amplasată. După mulți ani, piatra a fost răscumpărată și amplasată în locul inițial.

În credința islamică se spune că îngerul Gabriel a adus piatra din cer și i-a arătat lui Abraham locul unde trebuie așezată. Musulmanii cred că locul unde se află piatra este centrul Pământului. Nu numai musulmanii venerează piatra amplasată la Mecca. În legendele tibetane se spune că un cufăr a căzut din cer și în el se afla o piatră, numită Chintamani, foarte sensibilă la vibrațiile mentale.

Mecca

Împăratul Atlantidei a primit în dar o bucată din această piatră, care emana o căldură mare. Se spune că această piatră aduce nemurirea. Piatra se află într-o mănăstire din Shambhala. Să nu uităm faptul că pentru strămoșii noştri ritualurile religioase se produceau în sanctuare de piatră, mai târziu în biserici rupestre.

Indiscutabil există o legătură spirituală între om, piatră și credință. Piatra este poate energia de la care omul se alimentează mental și spiritual. Toate locurile puternic energetice din România sunt situate în zone în care se află structuri geologice remarcabile.

loading...