Mistere

Piatra misterioasa din New England

În 1872, un grup de muncitori a dezgropat de lângă malul Lacului Winnipesauke, Statele Unite ale Americii, o piatră ciudată nu doar prin formă, dar și prin inscripțiile pe care le poartă. Piatra a fost prelevată de arheologi și supusă studiului. Datorită misterului pe care îl poartă, a fost denumită „Piatra misterioasă din New England„.

De-a lungul timpului, piatra misterioasă a trecut prin mâna mai multor specialiști, care au încercat să determine proveniența sa, dar și motivul pentru care a fost modelată astfel.

Cu un diametru de doar 5 centimetri și o lungime de aproximativ 10 centimetri, piatra are o formă ovală izbitor de asemănătoare cu cea a unui ou de gâscă. Aceasta este de culoare închisă și pentru ca misterul să fie și mai mare conține diverse inscripții ciudate. Piatra este un cuarţit derivat din gresie și nu se regăsește în zona în care a fost descoperită.

Cercetătorii au încercat să deslușească misterul pietrei, dar niciodată nu au reușit pe deplin. Au existat voci care susțineau că piatra a aparținut unor triburi de indieni, care prin acest artefact au celebrat un tratat de pace. Alţi specialişti cred că piatră este de origine celtică și a fost adusă pe teritoriul Statelor Unite de coloniști. Aceste două teorii nu sunt pe deplin acceptate pentru că piatra are o vechime incredibil de mare, care nu a putut fi descoperită cu ajutorul tehnologiei actuale. În plus, piatra misterioasă prezintă mai multe găuri, în diverse locuri, care conform cercetătorilor, nu au putut fi efectuate decât cu ajutorul unor scule electrice.

piatra misterioasa - Piatra misterioasa din New England

„Este imposibil să ne dăm seama din ce timpuri provine piatra, dar uneori descoperirea este mai importantă decât proveniența unui astfel de artefact”, susține geologul Eugene Boudette.

piatra msiterioasa 2 - Piatra misterioasa din New England

În acest fel, nimeni nu poate specifica cu exactitate din ce perioadă îndepărtată a istoriei planetei noastre provine această piatră și nici scopul pentru care a fost realizată. Probabil că o civilizație care a trăit cu mii de ani în urmă pe continentul American a realizat acest artefact pentru că altfel nu se poate explica existența sa.

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top