The news is by your side.

Piatra misterioasă de 270 de milioane de ani cu caractere ascunse

0

În urmă cu peste 500 de ani, atunci când o structură stâncoasă megalitică s-a fisurat din motive necunoscute, un mister incredibil a ieşit la lumina zilei. Este vorba despre o piatră, pe care sunt inscripţionate mai multe caractere chinezeşti.

La prima vedere pare o poveste banală, dar detaliile fac diferenţa ca întotdeauna. Piatra pe care sunt înscrise caracterele chinezeşti (Zhong Guo Gong Chan Dang Wang- Partidul comunist se va prăbuşi) are o vârstă impresionantă estimată la nu mai puţin de 270 de milioane de ani. Bineînţeles că specialiştii chinezi au încercat să desluşească misterul pietrei în cauză, dar nu s-a putut din motive lesne de înţeles. Cine putea scrie o asemenea propoziţie în urmă cu 270 de milioane de ani?

Piatra a fost numită Piatra Caracterelor Ascunse şi este una dintre principalele atracţii ale parcului Qiannan Pingtang, China. A fost descoperită întâmplător, undeva la începutul anilor 2002, când se desfăşura Expoziţia Internaţională de Fotografie Duyun.

Piatra misterioasă se află la chiar la ruptura a două părţi dintr-o stâncă, într-un loc extrem de îngust. În urma descoperirii ciudate, mai mulţi oameni de ştiinţă chinezi s-au deplasat la faţa locului pentru a studia structura bizară.

Personaje ilustre precum Li Ting-dong, Liu Bao-iunie și Li Feng-lin, care au o activitate uimitoare în cadrul Universităţii de Ştiinţe de la Beijing, în urma studierii aprofundate a pietrei, au declarat că roca datează din perioada Permianului, având o vechime de cel puţin 270 milioane de ani. Acelaşi lucru s-a afirmat şi despre sculptura din piatră, mai mult de atât pare a nu fi făcută de mână umană.

piatra-misterioasa1 Piatra misterioasă de 270 de milioane de ani cu caractere ascunse

Pornind de la aceste rezultate fantastice, s-au născut numeroase controverse în jurul pietrei misterioase. Există numeroşi sceptici care susţin că inscripţia este o făcătură pentru a spori turismul în zonă. Această teorie este puţin probabilă pentru că niciodată autorităţile chineze nu îşi vor renega sistemul de guvernare pentru a spori turismul într-o zonă sau alta.

Controversele au fost multe şi până la urmă nimeni nu pare să fi avut dreptate, motiv pentru care această piatră, care doreşte transmiterea unui mesaj, va rămâne pentru totdeauna un mister.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și