Piatra Judaculla sculptata de catre un extraterestru cu ochii oblici si sapte degete la o mana?

0

Piatra Judaculla este unul dintre cele mai misterioase artefacte care se regăsește pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. A fost descoperită în Carolina de Nord și încă din primul moment a atras atenția arheologilor. Nu este o piatră obișnuită pentru că conține o serie de marcaje ciudate. Acestea au diverse forme care se pot confunda cu animale, oameni sau chiar corpuri cerești.

Supusă cercetărilor de laborator, piatra Judaculla are o vechime de peste 10.000 de ani, iar din cauza trecerii timpului petroglifele și-au pierdut conturul, cât și forma. Cu toate acestea, s-a putut stabili că aceste însemne străvechi aparțin unui cod antic, care conține mai multe mesaje, pe care omul primitiv sau oricine le-a executat a dorit să le transmită urmașilor săi.

Stânca este de dimensiuni considerabile, iar petroglifele nu au o ordine anume, ceea ce sugerează că au fost sculptate în mai multe episoade.

De-a lungul timpului, piatra Judaculla a generat controverse în rândul specialiștilor. Inițiat s-a vehiculat ideea că însemnele antice aparțin unei forme de artă primară, dar cu toate că zona este împânzită de pietre de diverse dimensiuni, doar pe aceasta au fost descoperite semnele ciudate. Acest fapt este unul interesant și a schimbat pe deplin datele problemei pentru că cei care le-au sculptat au avut o intenție clară, aceea de a transmite anumite fapte sau evenimente din viaţa lor.

O legendă Cherokee spune că cu mai multe mii de ani în urmă a existat un om cu doi ochi oblici, numit Tsul’kalu, care vâna în munții din Carolina de Nord. Acesta avea șapte degete la o mână și era un vânător desăvârșit și pentru ca povestea sa să fie cunoscută de toată lumea, însemna diverse pietre cu anumite petroglife. Chiar dacă această legendă nu face altceva decât să adâncească misterul pietrei Judaculla, cert este că diverse culturi au existat în antichitate pe teritoriul Nord American.

Piatra Judaculla

Până în prezent nimeni nu a putut să descifreze petroglifele de pe piatra Judaculla fapt pentru care povestea acestui artefact rămâne una misterioasă.

loading...
loading...