Piatra Fetei, un loc de poveste creat de o legendă a uriașilor

Piatra Fetei, un loc de poveste, încărcat de energiile trecutului, ascunde unele dintre cele mai frumoase mistere și legende românești. Piatra Fetei face legătura între trecut, moment în care uriașii erau stăpânii planetei și prezentul nostru de zi cu zi.

Piatra Fetei, localizare

Între Brăila și Măcin, cam pe la jumătatea șoselei, care duce de la Măcin la Ghecet, se afla o piatră uriașă. O stâncă imensă, înconjurată de ape din toate direcțiile. Cum a ajuns în apă și care este povestea Pietrei Fetei?

Monumente megalitice, în genul Pietrei Fetei, se găsesc în prezent cam în toată zona Bălții Ghecetului. Se pare că acestea își au originea în cele mai vechi timpuri.

Povestea uriașului și Piatra Fetei

Legenda acestui loc de poveste s-a născut în era uriașilor. Se spune că atunci când uriașii erau cei care conduceau planeta, două cete și-au instalat tabăra în zonă. Una la Brăila și alta la Iglița, loc în care se văd și astăzi zidurile puternicei cetăți ruinate.

Aceștia erau atât de mari încât puteau trece Dunărea prin câțiva pași. Drumul dintre Brăila și Iglița era parcurs în câteva minute de orice uriaș și din acest motiv inevitabilul s-a întâmplat. Unul dintre cei mai mândri uriași și Brăila s-a îndrăgostit de cea mai frumoasă fată din Iglița.

Loading...

Mistuit de sentimentul iubirii, uriașul și-a luat inima în dinți și s-a dus în pețit la acea fată. Surprinzător, acesta s-a izbit de un refuz violent. Se pare că în acele vremuri, ca și în ale noastre, dragostea nu se împlinea întotdeauna.

În urma acestui refuz, uriașii din Brăila se simt umiliți. Orgoliul lor era știrbit de o amărâtă de fată și din acest motiv caută răzbunarea. Feciorul refuzat, rupe o bucată de stâncă, mii de metri cubi, și o aruncă peste Dunăre spre civilizația din Iglița.

Piatra Fetei

Uriașii de peste Dunăre, auzeau și vedeau cum imensa stâncă vine spre ei, ca și cum trebuia să le distrugă palatele. Neputincioși privesc întreaga poveste, dar norocul le-a surâs în cele din urmă, pentru că traiectoria pietrei se modifică ușor. În cele din urmă aterizează lângă balta din fața Igliței, făcând un zgomot asurzitor.

În cele din urmă această poveste s-a terminat cu bine și nimeni nu a fost rănit, dar povestea Pietrei Fetei a rămas vie și în ziua de astăzi.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și