Piatra Cochno, harta cosmică veche de 5000 de ani

Piatra Cochno, harta cosmică veche de 5000 de ani

Veche de peste 5000 de ani, piatra Cochno rămâne un mister pentru orice astronom. Cele 90 de spirale, desenate de un autor necunoscut, se presupune că formează o hartă cosmică, imposibil de înțeles în zilele noastre.

Piatra Cochno a fost descoperită în James Harvey pe teritoriul Scoției. Dimensiunile sale sunt de-a dreptul megalitice, piatra în cauză măsoară nu mai puțin de 13 metri înălțime pe 7 metri lățime. Cel mai bizar aspect al său este reprezentat de cele 90 de sculpturi, care de-a lungul timpului ai generat numeroase controverse.

Aceste sculpturi prezintă numeroase spirale, care ne aduc aminte de forma sistemelor solare sau chiar a galaxiilor. Oamenii de știință au cercetat amănunțit aceste pietroglife, dar niciodată nu au ajuns la un consens.

Inițial s-a crezut că sculpturile au fost făcute în urma ritualurilor antice. Pentru că această teorie nu prindea contur, alți oameni de știință au spus că este vorba despre o hartă a planetei noastre, unde spiralele reprezintă cele mai importante puncte energetice.

Cercetător Alexander McCallum a spus că Cochno Piatra este o hartă care arată alte așezări din Clyde Valley, locul unde a fost descoperită.

Odată cu trecerea anilor, s-a născut teoria hărții cosmice. Spiralele desenate pe piatra Cochno, în opinia unor astronomi, reprezintă de fapt o serie de sisteme solare sau chiar galaxii.

Loading...

Interesant este faptul că aceste sculpturi au fost realizate în epoca bronzului. Nu se poate spune cu exactitate cine este autorul acestei hărți, dar este limpede că avea numeroase cunoștințe despre Univers. Mai multe cunoștințe decât avem noi în prezent.

Piatra Cochno

În acest fel, piatra Cochno reprezintă încă o dovadă că istoria planetei noastre este presărată cu numeroase civilizații misterioase și extrem de avansate. Probabil că o astfel de civilizația și-a transpus cunoștințele pe o astfel de piatră, pentru ca ele să rămână moștenire posterității.

 

loading...

Related posts