Piatra Cochno, cea mai veche hartă a galaxiei noastre?

Descoperită cu peste 100 de ani în urmă, Piatra Cochno este cea mai veche hartă stelară de pe Terra. Are peste 90 de spirale și inserții ciudate, care conform specialiștilor reprezintă zone vaste din Univers.

Piatra Cochno reprezintă unul dintre cele mai misterioase obiecte descoperite până în prezent pe Terra. În 1887, James Harvey a descoperit piatra Cochno, dar de frica vandalilor, acesta a lăsat-o îngropată.

Artefactul este gigantic. Măsoară 13 metri înălțime și aproape 8 lățime. Cuprinde 90 de sculpturi ciudate, pe care oamenii de știință le-au numit puncte importante din Universul nostru.

În acest fel, s-a născut ideea că piatra Cochno este de fapt o hartă cosmică antică. Vechimea ei a fost stabilită în jurul valorii de 5000 de ani. De-a lungul timpului, arheologii au încercat să descopere originea acestei hărți, dar nu au reușit. Astfel, misterul adâncindu-se și mai mult.

Civilizație avansată sau extratereștrii?

Cine avea nevoie de o hartă cosmică în urmă cu 5000 de ani? Cine deținea informații detaliate despre galaxia noastră și sistemele solare cele mai importante?

Loading...

Este extrem de greu de răspuns la această întrebare, în condițiile în care, nici în ziua de astăzi harta Cochno nu poate fi descifrată pe deplin. În aceste condiții, este imposibil ca această hartă cosmică să fie atribuită unei culturi anume, pentru că manualele de istorie ne spun că nu a existat pe Terra o civilizație atât de avansată, care să cunoască secretele Căii Lactee. Și atunci cine a desenat această hartă și cu ce scop?

Interpretări controversate

Datorită faptului că nimeni nu poate atribui harta cosmică niciunei civilizații, au existat o serie de specialiști, care au prezentat ideea că desenele de pe piatra Cochno nu sunt ceea ce par. De fapt, ele nu înfățișează sisteme solare și puncte importante din Univers, ci tărâmul dintre viață și moarte.

În acest fel, piatra a fost folosită precum un portal al morții, care simbolizează renașterea. Această interpretare este una strict spirituală și nu s-a gândit nimeni că piatra în cauză poate readuce la viață un om mort.

Un alt punct de vedere interesant a fost prezentat de specialistul Alexander McCallum. Acesta susținea că desenele de pe piatră seamănă extrem de bine cu cele făcute de OZN-uri în lanurile de grâu. Pornind de la această ipoteză, piatra Cochno poate fi atribuită unei perioade în care oamenii timpurii au văzut astfel de modele, după care le-au desenat pe o piatră.

Piatra Cochno, un adevărat mister

Chiar dacă oamenii de știință nu au nicio explicație clară cu privire la ceea ce indică această piatră, cert este că este un artefact extrem de prețios, care definește trecutul omenirii. Piatra sau Harta Cochno este dovada vie că în trecutul îndepărtat al omenirii, lucrurile și faptele misterioase se întâmplau cu o frecvență mult mai mare decât în prezent.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și