Bizar

PHOBOS 2, PRIMUL INCIDENT DIN RĂZBOIUL STELELOR

În anul 1877, Asaph Hall descoperea că Marte are doi sateliți pe care i-a numit Deimos și Phobos care în limba greacă înseamnă teroare și frică.

Sovieticii au fost interesați de studierea celor doi sateliți și au organizat două misiuni. În iulie 1989, cea de a doua misiune s-a sfârşit în mod brusc, în condiții ciudate.

În ianuarie 1989, sonda numită Phobos 2 ajunge în proximitatea planetei Marte și avea ca obiectiv studierea satelitului Phobos. În martie 1989, centrul de control anunță că sunt probleme de comunicare.

Conform imaginilor captate, satelitul prezintă pe suprafața sa urme adânci ca niște șanțuri care au o lungime de peste 20 kilometri și o profunzime de 30 metri. Cu toate că rușii au dat asigurări că în cel mai scurt timp vor reface legătura cu sonda spațială, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Se pare că sonda a dispărut în mod misterios.

Presa europeană a prezentat niște fotografii în care un obiect misterios se afla în apropierea sondei, înainte ca aceasta să dispară. Obiectul formase o umbră eliptică. Ceea ce este și mai bizar este faptul că umbra avea dimensiuni care depășeau 20 de kilometri.

La câteva ore de la dispariția sondei, turnul de control primește un ultim semnal slab, după care comunicare s-a întrerupt definitiv.
Abia după 13 ani au început să apară informații cu privire la acest incident.

loading...

Cu toate că rușii au păstrat tăcerea, specialiștii occidentali au susținut că misteriosul obiect ar fi distrus sonda spațială.

Zecharia Sitchin, celebrul cercetător, a susținut că ceea ce s-a petrecut în anul 1989 nu a fost un accident, ci a fost un incident cu care debuta războiul stelelor. Sonda fusese distrusă de extratereștri ca urmare a intruziunii sale într-un spațiu care aparține altei civilizații.

PHOBOS - PHOBOS 2, PRIMUL INCIDENT DIN RĂZBOIUL STELELOR

În aceste condiții ne punem întrebarea cât de sigură este o călătorie spre Marte sau cât de aproape este posibilitatea colonizării acestei planete?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top